Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Podcięcie błotników

NOmaro
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Podcinał ktoś błotniki w TII ? Jeśli tak prosił bym o jakieś wskazówki, informacje ewentiualnie zdjęcia. Chcę założyć felgi et -40 na oponach 31" i nie wiem

spore odsadzenie planujesz .. będą mocno zachodzić,

nie wiem ale ma mój gust jest mało prawdopodobne aby ktoś dokładnie miał takie et jak planujesz,

zakładasz koła podnosisz do góry auto za wahacz aby się złożył i kręcisz - podcinasz tam gdzie obciera proste.

z 31 chyba nie powinno być problemu może i bez cięcia ... gorzej z et jakie planujesz.

wg mojego doświadczenia gdzieś w okolicy -10 będzie granica "nie wystawania", ja przy -25 już musiałem wywalić chlapacze z przodu i delikatnie podciąć obie strony (zderzak i błotnik)

o dziwo przy -25 nie ma problemu z tyłem, niby wystaje ale jak się krzyżuje to koło trafia jednak pod nadkole... to fajna sprawa bo w longu nie ma tam za dużo miejsca na cięcie...

przód planuje i tak mocniej wyciąć dla prześwitu :)

doświadczenie przeprowadzono w T2 bez liftu budy!!!

w sensie do mnie ? z powodu ?

ja jeżdżę po asfalcie głownie .. ale poszerzenia mam przygotowane :) natomiast zmiana promienia zataczania a tym samym stabilność na drodze mnie martwi

w tej chwili planuję coś koło et0 i 31x10,5, jak zmienię silnik to pewnie +3" i 235/85/16 et tez nie za duże

miejsce jest:

P1070648.JPG

lift budy to oceniam jako właśnie mało pracochłonny o a terrano jeszcze łatwiej bo nie trzeba rzeźbić podkładek pod pakę, ja musiałem przedłużacz wężyki i wajchę od reduktora inni mówią że nie trzeba ..

koniecznie weź wydruk :)

jak masz mocno drążki podkręcone to i tak pewnie nie ustawią PK i WSZ, w/g serwisówki maksymalnie można włożyć 8mm podkładek ja mam chyb a 10mm w jednym miejscu pilnuj żeby nie więcej bo na jakimś kawałku gwintu to się musi trzymać.

Edytowane przez hugh_h

zaprowadzilem im autko z tego co wywnioskowalem wogule nie wiedza oco chodzi. ale maja dobry sprzet napewno bo widzialem, powiedzieli mi ze pozniej jakis mechanik ogarniety przyjdzie i bedzie sie bawil. a z tymi podkladkami to chyba raczej beda musieli je sciagnac, jak podkrecasz na drazkach to wachacze ida w dol i kola pochylaja sie do zewnatrz. czy nie mam racji??

no właśnie trzeba je założyć, bo PK ma być na + czyli koła maja być na zewnątrz górą zerknij do fa.pdf

odebralem wlasnie autko z jednej strony dali podobno podkladki, i mowia ze sie nieda ustawic dobrze bo gorne sworznie trzeba wymienic. jakie sworznie najlepiej kupic?

wrzuć wydruk zobaczmy co tam im wyszło,

ja obstawiam że się nie da bo jak napisałeś podkręciłeś na maxa,

ustawili pewnie tylko tak żeby obie strony były tak samo

ja kupuje 555

Edytowane przez hugh_h

nie maja wydruku, jutro zamowie sworznie , bo i tak mialem juz wymienic, po jutrze pewnie bede mial zrobione . tylko tym zarem sobie tam chwile posiedze jak beda ustawiac :)

Duże et interesuje mnie gdyż zazdrość mnie zrzera jak widzę co koleszka XJ - tem robi na trawersach gdzie ja bym od razu rollował

zaprowadzilem im autko z tego co wywnioskowalem wogule nie wiedza oco chodzi. ale maja dobry sprzet napewno bo widzialem, powiedzieli mi ze pozniej jakis mechanik ogarniety przyjdzie i bedzie sie bawil. a z tymi podkladkami to chyba raczej beda musieli je sciagnac, jak podkrecasz na drazkach to wachacze ida w dol i kola pochylaja sie do zewnatrz. czy nie mam racji??

jak podkręcasz drążki w dół to górny wahacz ciągnie koło w stronę samochodu. dlatego pod wahacz podkłada się podkładki aby wyszedł trochę na zewnątrz i zarazem wypchnął górę koła.

faktycznie to jest dobra opcja

dzisiaj mi wszystko niby usAWILI ale dalej mi sciaga jutro jade do innego mechanika zeby mi tylko maszyne podlaczyl i zrobil wydruk jakkie sa wszystkie konty i pojade spowrotem do nich niech ustawiaja poprawie :D

bylem dzisiaj u innyh mechanikow na dobrym sprzecie mi wszystko sprawdzili i KPSZ niestety im sie nie udal i to ponad 20' roznicy. chlopaki jutro beda sie meczyc za darmo znowu. a co do opon 31x10,5 to wchodza bez problemowo ja caly czas na takich latalem przed liftem teraz po lifcie 2" maja troche wiecej miejsca ale ET musi byc na plusie albo na zero bo na ET -50 niestety trzeba podcinac

ja mam et -30 felga 8'x15 i opony 31x10,5' zrobiony lift budt 2" i jest ok

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/62478-moje-terrano/page__st__100

przedostatnie zdjęcia na stronie

Edytowane przez Kylo_k2

no fajnie to wyglada. ja doszedlem do wniosku ze wezme zamontuje felgi et-25 i oponki 31. z tego co widze to jest najbardziej optymalnie i podzespoly za bardzo w dupe nie dostaja.