Gość maciekplock Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Witam! Dostałem auto od kolegi w Szkocji gdzie przebywam z powodu, że wyjeżdza i nie ma co z nim zrobić powiedział mi, że samochód czasami się grzeje, bo jest coś z tempomatem, ale on miał na to sposób i go wyjmował na chwilę i wkładam i temperatura wracała do normy, również mi poradził, że jak wykręcę tempomat na stałe to bęzie normalnie cały czas, ale ze względu, że on zna się na samochodach tak jak ja, chciałbym zapytać Was doświadczonych na pewno bardziej niż ja. Model to: NISSAN PRIMERA 2000r. Petrol 1.8L Manual 5 doors S P.S Nie wiem jak dokładnie nazwać temat więc jeżeli źle określiłem się to przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Ale gdzie tu jest pytanie? w czym mamy Ci pomóc? :-) domyślam się że chodziło Ci o termostat. Tempomat to urządzenie które utrzymuje stałą prędkość w czasie jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekplock Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Przepraszam pomyliłem się termostat, dokładnie i czy prawda, że jak go wyjmę na stałe to będzie dobrze czy to tylko tak powiedział bo się nie zna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Z tego co zrozumiałem to kolega generalnie wiedział co robi. Jesli termostat jest zepsuty to nie otwiera się do końca, blokuje przepływ płynu chłodniczego do chłodnicy i przez to samochód się grzeje. Wyjęcie termostatu odblokowuje przepływ i temperatura spada. Więc jeśli wyjmiesz termostat na stałe, to obieg będzie otwaty cały czas i silnik nie powinien się grzać. Tyle że zimą samochód będzie się dużo dłużej rozgrzewał, przez co będzie więcej palił do momentu porządnego rozgrzania. A jak już wyjmiesz ten termostat, to najlepiej po prostu w to miejsce włożyć nowy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekplock Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Dziękuję za pomoc, temat do zamknięcia, plusik leci ; ) Przepraszam, że oświeżam ten temat, ale nie chce zaśmiecać forum nowym tematem i drobne pytanie wiecie co to może za kostka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 coś nie działa grafika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOTREBOR Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Dziękuję za pomoc, temat do zamknięcia, plusik leci ; ) Przepraszam, że oświeżam ten temat, ale nie chce zaśmiecać forum nowym tematem i drobne pytanie wiecie co to może za kostka? Kolego to złącze diagnostyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.