Bart-qlka2 Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Witam! Mam ogromną prośbę jeżeli ktoś znajdzie czas żeby zerknął w swojej Primerze P11.144 lub WP11.144 czy ma na dolnej połowie drzwi uszczelkę. Wymieniam drzwi w swojej która jest z roku 1999 na drzwi z 2001 roku i okazuje się że w tych nowszych nie ma otworu na mocowanie tej uszczelki. W związku z tym zastanawiam się czy ta uszczelka jest zbędna czy muszę kombinować jak ją założyć. Proszę o pomoc (mogą być zdjęcia) jak to jest u was wraz z podaniem rocznika albo VIN auta. Pozdrawiam i dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 P11.144, model 2001 (po 09.2000), uszczelek na drzwiach brak. Są "ślady" po otworach, jakby blacha była przygotowana na otwory, a potem ich nie wywiercono/wybito. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 24 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 No właśnie takie drzwi mam tyle że te przetłoczenia pod otwory nie są na tej płaszczyźnie co same otwory w starych drzwiach. W sumie nie wiem co ta uszczelka miała dawać. Tyle że może syf na progi w środku nie leciał. Czemu to zlikwidowali? Oszczędność czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Ja obstawiam oszczędność. Ew zorientowali się, że woda tam się może utrzymywać i rdza może zacząć wyłazić. Starsze Primery miały chyba z tym problem,mam na myśli dół drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Tylko że rdza to u mnie była na styku z tą uszczelką w budzie. Przy tamtej uszczelce nic. Nie montuję jej bo musiałbym dziury nawiercać a to mi się nie uśmiecha. Ciekawe co ona miała dawać? W katalogu szukałem to drzwi do 09/00 jest inny numer części ale pisze że można zamienić tym nowszym. Z kolei ta uszczelka jest tylko datowana od 06/99 w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.