jasczerep Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Witam. Mam problem z kontrolką airbagu w P11 2.0TD 2000 r po lifcie. Jakiś czas temu zaczęła mi się zapalać kontrolka i przez jakiś czas potrafiła się palić po czym gasła. Bardzo często pomagało lekkie uderzenie w kierownicę lub deskę rozdzielczą. Zaznaczam że kontrolka nie mrugała tylk paliła sie stałym światłem lub potrafiła się żarzyć i po kaimś czasie gasła. Obecnie zapaliła się i od kilku dni nie chcę zgasnąć. Mam podejrzenie że przyczyną może być brak kontaktu na jakimś styku, tyle że nie wiem czy w kierownicy czy na desce rozdzielczej. Może ktoś z Was miał taki problem i udało mu śe go rozwiązać. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Witaj, jest nawet kilka takich tematów na forum. Najprawdopodobniej brak styku w zegarach. Trzeba je wymontować, zgodnie z instrukcją w "Zrób to sam" dotyczącą wymiany żarówek podświetlenia, i poprawić wszystkie lutowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Tu masz równoległy wątek, o dokładnie tym samym: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/80899-zarzaca-kontrolka-od-airbag/#entry876828 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.