kolmar Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Jak w tytule skrzypi mi klapa bagaznika. Jest to dosc glosny dzwiek i denerwujacy. Moze macie jaki patent na wyciszenie jej? Kolejna sprawa mnie nurtuje od dawna. Czy ktos wyciszal sobie jak kolwiek wnetrze pojazdu? Np. podloge, sciane grodziowa itp. ? Chcialbym sprobowac sil w tym temacie ale najpierw chcialbym poznac opinie innych co juz takie cos sobie zafundowali - chodzi o to co najlepiej wygluszyc i czym i czy jest duza roznica w glosnosci w aucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Co do skrzypienia polecam WD40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolmar Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 No dobra ale co nim (WD40) wysmarowac? Klapa odzywa sie podczas jazdy po nierownym terenie - czyli prawie wszedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Aha myslalem ze podczas owtierania, mozesz psiknac w zawiasy, silowniki i zamek, moze pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Na skrzypienie polecam ten środek: http://domtechniczny...ml-p-10023.html dostępny m.in. w Leroy Merlin. Moim zdaniem lepiej smaruje niż WD40. Ja u siebie popsikałem zawiasy i siłowniki i od tej pory jest cicho. Dodam jeszcze że u mnie większy hałas niż klapa robiła ruszająca się tylna kanapa i roleta - tutaj pomogło owinięcie zaczepów kanapy (tych metalowych uszek) jak i końców rolety izolacją płócienną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolmar Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 A o tym ze to moze byc roleta to nawet nie pomyslalem. Jezdze zawsze jako kierowca i cos mi z tylu trzeszczy....postawilem na klape, ale i ta rolete i kanape tez sprawdze. Dzieki za podpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 ew zobacz czy nie masz regulacji na ryglu od zamka i troszkę ją docisnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 WD40 czysci nie nawilża zacznij od zamków tylnej kanapy ja owinołem taśmą izolacyjną i też mi klapa przestała skrzypieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genad2109 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Może stary post ale kiedy był skrzyp w Moim kufrze, Ja odkręcił śruby ryglu od zamka pchnął je do góry tak, żeby szczelniej zamykalisie drzwi. Może nawet pomuc wymiana dwuch gumek o większym rozmiarze. Mi pomoglo zniesienie rygly od zamka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.