Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Skrzypiąca klapa bagaznika kombi P12

kolmar

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule skrzypi mi klapa bagaznika. Jest to dosc glosny dzwiek i denerwujacy. Moze macie jaki patent na wyciszenie jej?

Kolejna sprawa mnie nurtuje od dawna. Czy ktos wyciszal sobie jak kolwiek wnetrze pojazdu? Np. podloge, sciane grodziowa itp. ? Chcialbym sprobowac sil w tym temacie ale najpierw chcialbym poznac opinie innych co juz takie cos sobie zafundowali - chodzi o to co najlepiej wygluszyc i czym i czy jest duza roznica w glosnosci w aucie.

Na skrzypienie polecam ten środek:

http://domtechniczny...ml-p-10023.html

dostępny m.in. w Leroy Merlin. Moim zdaniem lepiej smaruje niż WD40. Ja u siebie popsikałem zawiasy i siłowniki i od tej pory jest cicho.

Dodam jeszcze że u mnie większy hałas niż klapa robiła ruszająca się tylna kanapa i roleta - tutaj pomogło owinięcie zaczepów kanapy (tych metalowych uszek) jak i końców rolety izolacją płócienną.

A o tym ze to moze byc roleta to nawet nie pomyslalem. Jezdze zawsze jako kierowca i cos mi z tylu trzeszczy....postawilem na klape, ale i ta rolete i kanape tez sprawdze. Dzieki za podpowiedz.

• 5 miesięcy temu...

Może stary post ale kiedy był skrzyp w Moim kufrze, Ja odkręcił śruby ryglu od zamka pchnął je do góry tak, żeby szczelniej zamykalisie drzwi. Może nawet pomuc wymiana dwuch gumek o większym rozmiarze. Mi pomoglo zniesienie rygly od zamka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...