Grimm Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Witajcie. Ostatnio zauważyłem że podczas "toczenia" się na 1 i 2 biegu, mogę spokojnie pedał sprzęgła puścić i primka dalej jedzie nie szarpiąc z stałą prędkością dla tych biegów. Gdy chcę ruszyć z 1dynki i puszczę sprzęgło to silnik szarpie i gaśnie - normalne, przy próbie ruszenia z 3 biegu auto też od razu gaśnie, więc skok i naciąg linki sprzęgła wykluczam ( może błędnie ). Co może by przyczyną że jak się rozpędzę i szpęgło puszczę, to silnik nie gaśnie i toczy się na 1 czy 2 biegu przy ok. 5-6 tyś obrotów.?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 wysokie obroty silnika. które przełamują opory W dieslu toczył byś się spokojnie na samym sprzęgle po prostej przy 800 obr/min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 nie rozumiem ostatniego zdania ,,, silnik po rozpędzeniu toczeniu może utrzymać prędkość bez gazu 800 obrotów a nie koniecznie będzie się ruszał z miejsca wg mnie jak zaczniesz bardzo po woli puszczać sprzęgło to powolutku ruszy acz nie koniecznie ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 nie rozumiem ostatniego zdania ,,, Tzn. że podczas jazdy w korku, gdy toczę się na jedynce na półsprzęgle aby podjechać, i puszczę pedał sprzęgła przy ok 8km/h auto dalej samo jedzie jak automat, bez dotykania gazu i sprzęgła. jak zaczniesz bardzo po woli puszczać sprzęgło to powolutku ruszy acz nie koniecznie ,,, Owszem, mogę powoli ruszyć samym sprzęgłem i jak nagle puszczę pedał to silnik zgaśnie, ale gdy się troszkę bardziej rozpędze jest jak wyżej napisałem. Martwić się jakoś usterką, czy to normlane? Od pięciu lat primką jeźdzę i tą przypadłość odkryłem przy staniu w korku podczas powrotu z pracy gdy nagle puściłem pedał przy jeździe na półsprzęgle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 kaźdy diesel ruszy na półsprzęgle po prostej bez dodawania gazu i będzie dalej jechać po puszczeniu całkowitym, tylko musi być gorący silnik.Jeżdziłem wieloma "traktorami" małymi i dużymi i mwszędzie zachowywały się w ten sposób Benzyna nie zawsze tak pojedzie, ale na gazie już chyba tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 and_pec - benzyna bez gazu. Czyli rozumiem że wszystko jest w porządku z silnikiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Jak dla mnie to silnik ideał skoro nie trzeba go poganiać przy sporym przebiegu (na pewno masz blisko 200 kkm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Wróżysz z fusów Na pewno będzie miał ponad te 200, dokładnie nie wiem bo 2 lata temu licznik się wyzerował. A tak to silnik sprawny, ani kropli oleju nie bierze, łańcuch OK, czasem na zimnym trochę poklekocze. Czyli wszystko gra ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.