Gość kaziu72 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Witam serdecznie jestem na etapie zakupu x-trail 2003 rok silnik 2.2 d silnik 114km Szanowni koledzy w związku z tym mam pytanie :Oglądałem wczoraj ładnego x-trail i chciałem zapytać o ponowne odpalenie auta na ciepłym silniku czy ma zapalic od pierwszego strzała czy tez dopuszczalne jest ze auto na ciepłym trzeba chwile przytrzymac tj. z 6-7 sekund żeby zagadał chcę zaznaczyc ze z intercoolera cieknie olej i czy to może mieć wpływ ,pozatym auto zakopci .Bardzo was proszę o opinię Pozdrawiam.WALDEK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekKol Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Witam.Miałem to samo. Na ciepłym silniku odpalał po długim trzymaniu a później za drugim lub trzecim razem. okazało się że padły wtryski na przelewie. Koszt nowego w wersji 136 km 2100 zł. W twojej wersji silnikowej ponoć można regenerować.Ja osobiście dałbym sobie spokój i poszukałbym coś innego.Wyniana intercoolera na wzmocniony 800 zł.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 takie objawy też daje padająca pompa wtryskowa ale także brudny rozrusznik i słaby akumulator. Zacznij od najprostrzych rzeczy - czyszczenie rozrusznika , potem sprawdź aku (np. zamień się z kimś na chwilę). Potem kombinuj z układem wtryskowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaziu72 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Muszę przyznać że oglądałem to autko jeszcze raz i chyba trochę przekolorowałem z tym opóznionym startem ,ale to być może dlatego że wczoraj to były pewne emocje nie mówię że się napaliłem ale oglądałem póznym popołudniem i szybkie tempo a dzisiaj spokojnie miałem czas reasumując auto przyjechało z włoch wszystkie szyby ma w orginale i lampy tył i przód środek no nie jest idealny ale i tak jak na te lata nie jest żle auto ładnie się zbiera i raczej go wezmę gość ma jutro pospawać rozczelnienia w cenie a że pieniądze w porządku bo raptem 17500 +kpl.jednorocznych zimówek no i myslę że jednak wtryski trzeba będzie wydzierać.I co o tym myślicie a co prawda parę drobnych poprawek może polerka pomoże ,konserwacja zrobiona rdzy nie widać. akumulator nowiutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekKol Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Nissan napewno troszkę później odpala niż np. VW, musi z 2 razy zakręcić. Cena super jeśli jest już opłacony. Ja przez ostatnie 9 miesięcy wsadziłem w swojego X-a 7 tys. zł a i tak uważam że auto jest super i mam zamiar jeszcze długo nim jeździć. Pozdrawiam i powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaziu72 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Auto jest z książką do 170tk z włoch aż dziwne , w Polsce jezdzi od 2 lat a ma wdg. wskazan licznika 196tk.Własciciel wymienił piastę i turbo po regeneracji na gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.