Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

rozruch na ciepłym silniku opózniony?

Gość kaziu72

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie jestem na etapie zakupu x-trail 2003 rok silnik 2.2 d silnik 114km

Szanowni koledzy w związku z tym mam pytanie :Oglądałem wczoraj ładnego x-trail i chciałem zapytać o ponowne odpalenie auta na ciepłym silniku czy ma zapalic od pierwszego strzała czy tez dopuszczalne jest ze auto na ciepłym trzeba chwile przytrzymac tj. z 6-7 sekund żeby zagadał chcę zaznaczyc ze z intercoolera cieknie olej i czy to może mieć wpływ ,pozatym auto zakopci .Bardzo was proszę o opinię Pozdrawiam.WALDEK

Witam.Miałem to samo. Na ciepłym silniku odpalał po długim trzymaniu a później za drugim lub trzecim razem. okazało się że padły wtryski na przelewie. Koszt nowego w wersji 136 km 2100 zł. W twojej wersji silnikowej ponoć można regenerować.Ja osobiście dałbym sobie spokój i poszukałbym coś innego.Wyniana intercoolera na wzmocniony 800 zł.Pozdrawiam

takie objawy też daje padająca pompa wtryskowa ale także brudny rozrusznik i słaby akumulator. Zacznij od najprostrzych rzeczy - czyszczenie rozrusznika

, potem sprawdź aku (np. zamień się z kimś na chwilę). Potem kombinuj z układem wtryskowym.

Muszę przyznać że oglądałem to autko jeszcze raz i chyba trochę przekolorowałem z tym opóznionym startem ,ale to być może dlatego że wczoraj to były pewne emocje nie mówię że się napaliłem ale oglądałem póznym popołudniem i szybkie tempo a dzisiaj spokojnie miałem czas reasumując auto przyjechało z włoch wszystkie szyby ma w orginale i lampy tył i przód środek no nie jest idealny ale i tak jak na te lata nie jest żle auto ładnie się zbiera i raczej go wezmę gość ma jutro pospawać rozczelnienia w cenie a że pieniądze w porządku bo raptem 17500 +kpl.jednorocznych zimówek no i myslę że jednak wtryski trzeba będzie wydzierać.I co o tym myślicie a co prawda parę drobnych poprawek może polerka pomoże ,konserwacja zrobiona rdzy nie widać.

akumulator nowiutki

Nissan napewno troszkę później odpala niż np. VW, musi z 2 razy zakręcić. Cena super jeśli jest już opłacony. Ja przez ostatnie 9 miesięcy wsadziłem w swojego X-a 7 tys. zł a i tak uważam że auto jest super i mam zamiar jeszcze długo nim jeździć. Pozdrawiam i powodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...