Gość paweł22 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 witam wszystkich uszkodzilem silnik w swojej primierce w ktorej mialem motor 2.0td z pompa wtryskowa boscha z 99 roku i kupilem nowy ale z pompa zexela czy po wymianie na pompe i wtryski boscha ten silniczek bedzie mi chodzil? czy te modele wspolgraja ze soba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Masz inne wtryski (średnica) nie wiem czy czujniki będą pasować Jest inny komp w zexlu Rozumiem że chcesz przerzucić osprzęt ze starego silnika, ale główny problem będzie we wtryskach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paweł22 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 wiem ze jest inny komp itd... i wlasnie tak jak pisales wsadzilem moj stary osprzet (pompe i wtryski boscha) silnik pali na dotyk ale sie nie zbiera jest slaby i mam problem z obrotami... co moge z tym zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 zmierzyć ciśnienia w cylindrach poprawić rozrząd, sprawdzić nastawnik To przerabiałeś czapę Przecież wtryski bosch i zexel są inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 and_pec wtryski są inne ale jedne i drugie były montowane w tej samej głowicy . ja kupowałem podkładki pod wtryski do boscha i co sie okazało ze te podkładki są te same co i do zexela, z tego co mi się wydaje to przy wtryskach zexela jest możliwość regulacji ciśnienia wtrysku a przy boschu jest to skomlikowane albo niemożliwe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paweł22 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 czyli jak glowice sa te same i wszystko pasuje to co mam z tym zrobic? i jak? podpowie mi ktos co z tym zrobic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.