FreeoN Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Witam, Zauważyłem, że komputer pokazuje mi źle distance to empty. Zbiornik zatankowany pełen, pokasowane wszystkie wskazania, przebiegi no i nadal pokazuje źle. Co może być tego przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlad69 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 jezeli pokasowales wszystko to dystans bedzie zalezal od aktualnego,chwilowego spalania i moze sie roznic naweto 100%. przykladowo przy jezdzie w miescie bedzie pokazywal powiedzmy 600km,a na trasie 1000km-przy pelnym zbiorniku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 to to wiem, ale po tankowaniu, spalanie wskazuje ok 6l/100km a distance to empty 360km więc coś jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 bycmoże stałeś przed chcwila na włączonym motorze przez 2 min i zapamiętał suchy przebieg i tak mu zostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 A można skasować jakoś ten suchy przebieg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 spróbuj podczas jazdy przy stałej prędkości czy średnia ci spadnie a dystans tylko rośnie przy stałych prędkościach i bardzo ekonomicznej jeździe na pełnym zbiorniku "zeruje" sie po wskoczeniu na rezerwę wtedy sa gwiazdki ale nadal wynik po zatankowaniu dystans pozostaje wypadkową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 średnia spada podczas jazdy przy stałej prędkości, natomiast dystans maleje bez względu na średnią spalania. Nie można skasować jakoś tej wypadkowej, tak żeby przeliczał sobie od nowa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 no nie to nadal jest zestaw informacji juz posiadanych tak więc traktuj to z przymrużeniem oka najfajniej jest kiedy ruszasz w trasę i masz dystans 638 km a po dojechaniu na miejsce po 150 km mozesz jeszcze przejechać 654 ale to tylko gadzet i tak to trzeba traktowac jako zabawkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreeoN Opublikowano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 no tak tylko ja lubie mieć sprawne zabawki hehe ok temat można zamknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.