Gość max233 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Witam mam problem ostatnio wypieła mi sie kremla od akumulatora - jak jechałem po dołkach 2lub 3 razy pod rzad , poczym załwarzyłem ze nie działa mi podswietlenie zegarów mogło sie cos spalic ?? jest od tego jakis bezpiecznik ?? . dziwne bo km i godzina sie podswietlaja a predkosc obroty wskaznik bezyny i temperatury juz nie . wiem ze sa tam jakies diody ale chyba nie mozliwe zeby wszystkie naraz sie spaliły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr1717 Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Witaj Miałem taki przypadek w innym aucie, klema spadła, z tym że spaliło mi się większośc żarówek które wtedy były zapalone łącznie z reflektorami. Jest całkowicie możliwe spalenie kilku losowo wybranych. Podświetlenie licznika / wskaźników jest na jednym bezpieczniku więc to żarówki padły. Trzeba wyjąć licznik i zobaczyć jakio masz model żarówek - wtedy kupić. Na ogół to malutkie 2W bezcokołowe, są na stacjach i wsklepach motoryzacyjnych. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość max233 Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Witam mi tylko spaliło żarówki od podswietlania zegarów , troche dziwnie sie w nocy jezdzi . niestety teraz nie mam czasu na naprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.