Gość lukpad Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Witam Czy wymieniał ktoś uszczelkę na wale korbowym? Tą za Kołem pasowym, od kilku miesięcy kapie mi olej, cała prawa strona nadwozia auta jest zachlapana, mechanik twierdzi że to prawdopodobnie ta uszczelka przecieka. Według manuala trzeba ustawić tłoki w GMP, czy jest to konieczne? Jak bardzo trudna (niebezpieczna dla silnika:) ) jest taka wymiana samemu? Na stronach nie znalazłem żadnego opisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobytempelton Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Jaki silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 W manualu masz opiskę Trzeba pamiętać aby pierścień założyć w odpowiednią stronę kołnierzem uszczelniającym i wbić go na odpowiednią głębokość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 w wale jest wycięcie zresztą nie ma to znaczenia ..wyciągasz koło pasowe o ten simering on ma strzałki chyba albo takie wzorki i tyle ważne by sie dało śrubę odkręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukpad Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 1.6 benzyna 105km. Jest opis w manualu ale chciałbym się dowiedzieć czy konieczne jest ustawianie w odpowiednim poziomie tłoków (W GMP - Górny martwy punkt). Czy może wystarczy ściągnąć koło pasowe od razu. Oleju jak sądzę nie trzeba spuszczać? EYDCJA: Nie ma potrzeby ustawiania GMP. Wymiana około 1.5h roboty, nie jest wymagany kanał. Zadanie do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.