Gość Tofu Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Heja przekopałem troszkę wątków i wiem że drexon 3 powinien , oryginał to NS 01 w cenie ok 85 zł za litr ilośc 8-9 litrów przekłada sie na kwotę 800 zł chyba że się mylę wiec jak ktoś zna dokładne info ile i co można wlać to proszę o radę ,, jest to zwykły automat nie CVT z P11,144 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz11 Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Z tego co się dowiedziałem od mechanika automatycznych skrzyń, to dexron III jest "rozpieszczaniem skrzyni" i wystarczy II. Mechanik doradził żeby nie rozkręcać i nie zmieniać filtra bo jest problem ze złożeniem tego później. Ja już u siebie zmieniałem dwa razy, tylko zlewałem przez kurek, od 5 do 7 litrów schodzi (dokładnie nie mierzyłem), raz wlewałem III Castrola, a drugi raz Elfa G3 bo był tańszy, około 20 zł za litr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarlew Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 coś nie tak. skoro orginal to NS-1 to masz CVT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 to jest zwykły automat 4 biegowy nie bez stopniowy ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 No to normalny olej do auto skrzyni lej - obadaj wg. katalogu np. valvoline, zapewne dextron III. Ten NS-1 to jest do CVT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.