Gość michal18594 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Witam. Od pół roku posiadam Almerę N16 2001 rocznik i do dziś spisywała się bez zarzutu. Rano wstałem odpalił bez problemu przejechałem kilometr może zostawiłem samochod na parkingu i wrócilem po kilku minutach. Przekręcając kluczyk w stacyjce samochód nie reagował. Kontrolki się włączają standardowe przy odpalaniu olej itp, światła w porządku, wszystkko jest ok, ale przekręcając kluczyk samochód nie wykazuje żadnej reakcji, słychać jedynie taki cichy dźwiek jakby przewodzenia prądu. Akumulator w porządku, rozrusznik w porządku, zapłon jest, ale po przekręceniu kluczyka na zapłon samochod nie reaguje i nie odpala. Czy wie ktoś może co może być przyczyną tego problemu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 "rozrusznik w porządku" - na jakiej podstawie to stwierdzasz? Bo opisywany objaw pasuje właśnie pod uszkodzony rozrusznik lub przekaźnik rozrusznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opacinski Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Zgadzem się z kolegą, jeżeli aku i rozrusznik były ok - wtedy pozostaje brak dopływu prądu : bezpiecznik , przekaźnik. ew. kable Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 nie świeci ci się dodatkowo kontrolka od immo? ten samochodzik? pamiętaj że po włożeniu kluczyka i przekręceniu go do pozycji, w której świeca się kontrolki, ta od imo już nie powinna się świecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombastik Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 heh miałem podobną sytuacje na początku posiadania swojej almery , kupiłem 7 letnią , po dosłownie równym miesiacu użytykowania podjechałem na parking z dłuższej trasy , zgasiłem auto po godzinie wsiadam odpalam i zonk ! z początku myślałem ze to brak benzynny bo wczesniej zapaliła mmi sie kontrolk a wiec dolałem ale dalej nic ,ładowałwem akumulator sprawdzałem bezpieczniki i nic auto kreciło wszystko działało światła , radio nawiew wycieraczki ale nie odpalał , jak sie okazało po odcholowaniu niestety do serwisu nissana bo bałem sie dawać do o prywatnego mechanika że mnie powkreca w pare czesci , zupełnie niepotrzebnych do wymiany i co sie okazało " czujnik wałka rozrządu " obstawiam na 80 % że to może być słynny czujnik wałka rozrządu w almerach ! ale oczywiscie moge sie mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonhart Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Ja zgadzam się z kolegą Qadrat - jeżeli wszystko wydaje się ok a rozrusznik nie kręci słychać jedynie taki cichy dźwiek jakby przewodzenia prądu (prawdopodobnie dźwięk załączającej się pompy paliwa) to znaczy, że Ci się właśnie skończył. Ja miałem to samo, padł bendiks, wymieniłem na regenerowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michal18594 Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Oddalem autko na warsztat, problemem okazał się jednak rozrusznik, poszedł do elektryka i na razie nie wiadomo bo zamiówili części do niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.