muchamati2 Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Dzis wymieniłem olej w swoim tino 2.2di 2001 rok i zauwazyłem ze poci sie skrzynia, leci z półosi, prawdopodobnie to uszczelniacz na półosi ale w tamtym roku wymieniałem i znów by walnął ??? pozatym jak rusze cała półosia to cała lata i lata cos jakby w skrzyni cały dyferenciał. co to moze byc??? podczas jazdy nic nie słychac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Jeżeli ośka lata na boki (najlepiej stwierdzić po wypięciu półośki. To po prostu rozsypało Ci sięl łożysko mechanizmu różnicowego! Z tym że mi to się wręcz lało ze skrzyni(5).(almera2.2di) kosztowało mnie to wtedy 1500pln. Nie ma zamienników tych łożysk tylko original w serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.