Gość niewidoczny Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Jestem osobą niepełnosprawną na wózku i posiadam Nissana Micra K11 z 1994r GA14DE to Silnik 1,0 16V .Bardzo prosze o pomoc z diagnozie uszkodzenia. W dniu dzisiejszym mechanik stwierdził że leje wtrysk na trzecim cylindrze moje zapytanie jest: Czy uszkodzeniu uległ sam wtrysk czy może to byc uszkodzenie urzązenia sterującego wtryskami. Pozostałe pracują normalnie! biorąc pod uwage że jestem niepełnosprawnym rencistą chciał bym naprawic to jak najmniejszym kosztem dlatego licze na pomoc w tej diagnozie! Bedze wdzieczny za wszystkie podpowiedzi związane z tym problemem. pozdrawiam z Legnicy Staszek L. +48502134643 Inwalida na wózku - sprawny inaczej korzystający z indywidualnego kołowego środka transportu o napędzie ręcznym!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 niech mechanik zamieni wtrsyki miejscami, i jak dalej będzie lał na 3 cylindrze to ECU (oczywiście jak nei ma gdzieś zwarcia po drodze) a jak będzie lał dalej ten zamieniony tylko w innym miejscu to znaczy wtrysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niewidoczny Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 niech mechanik zamieni wtrsyki miejscami, i jak dalej będzie lał na 3 cylindrze to ECU (oczywiście jak nei ma gdzieś zwarcia po drodze) a jak będzie lał dalej ten zamieniony tylko w innym miejscu to znaczy wtrysk. Dziekuje! Obecnie przyjechałem na trzech bo wyłączył wtyczke tego wtrysku! niech mechanik zamieni wtrsyki miejscami, i jak dalej będzie lał na 3 cylindrze to ECU (oczywiście jak nei ma gdzieś zwarcia po drodze) a jak będzie lał dalej ten zamieniony tylko w innym miejscu to znaczy wtrysk. Posluchałem twojej mąrej rady i w dniu dzisiejszym mechanik potwierdził twoją diagnoze " WTRYSK" Dzieki za podpowiedź! Pozdrawiam z Legnicy Staszek L. Inwalida na wózku - sprawny inaczej korzystający z indywidualnego kołowego środka transportu o napędzie ręcznym!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.