Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Micra K11 SR20DE Swap Hebli

Gość maciejk

Rekomendowane odpowiedzi

Skompletowalem juz wszystkie graty na swap tego motoru, wiem ze bedzie rzeżba hardcorowa ale juz pol roku motalem sie z tym i w koncu uzbieralem wszystko i na zime bede zaczynać, bude mam juz całą gotowa, wypiaskowana, pospawana, wzmocniona, podłuznice sklepane :D, grodz tez jest juz wklęsła. Ogolnie cala buda wydmuszka, pół klatka z zastrzalami i rollbarem, krzyzem na dachu. Buduje te autko juz od paru miesiecy po prostu mam taka zajawke na te auto bo kiedys dostalem je od mamy na 18-stke i tak zostalo na warsztacie do wozenia czesci hehe. Został mi jeszcze do rozkminienia temat hebli z czego panowie podejda tarcze na tył i wieksze heble na przodzie ? mam na szrocie od groma, Primier, Almer, Sunny itp. ?

Co do silnika to kupilem sunny gti rozbitego z Uk, silnik bez ori kompa jest świnka wiec pewno zestrojona ale bedzie stroic na zime na rolkach potem na drodze jak bedzie sucho. Dzieki za szybka odpowiedz bo zalezy mi na czasie gdyz chcialbym jutro juz rozkrecac jakiegos Nismo abym mial tarcze z tyłu :)

Jak z przodu masz rozstaw śrub w jarzmie jak w sunnym (130mm) to najlepsze co możesz założyć to dwutłoczkowe zaciski z Mitsubishi Evo 4, do tego tarcze z Clio Sport 280mm średnicy. Tam jest prawie plug&play z tego, co kojarzę.

W P11 na jarzmie jest 100mm rozstawu, do tego tarcze też 280mm max i jeden tłoczek, więc skuteczność byłaby słabsza.

Co do tyłu to nie pomogę, ale można popróbować z heblem np z Almery N15 GTI, 258mm tarcza, tylko nie wiem jak tam zacisk pasuje. No i zostaje kwestia ręcznego.

Najlepsze, co możesz dać to zestaw z 300ZX Z32 albo 200SX S14 - przód 4-tłoczki, tarcza 280mm ale musiałbyś wiercić nowe otwory w tarczach i dorabiać adaptery do zacisków. Tył tam jest aż 296mm (chyba) i dwa tłoczki, ale zapewne sytuacja jak z przodu, czyli adaptery i na pewno wiercenie. Do lekkiej micry gra raczej nie warta świeczki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...