LordGod Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Jak w temacie. Mam takie objawy, że na luzie spadają mi obroty i czasami przy ruszaniu potrafi szarpać. W pierwszej kolejności podejrzewam cewki bo jak zmienię świece to objawy na jakiś czas zanikają. Dzisiaj wpadło mi do głowy że może objawem jest zapchany kat dlatego pytanie takie a nie inne. A i jeszcze jedno wczoraj jak wdusiłem pedał do dechy na drugim biegu to przy 4000-4500 zaczęło szarpać. silnik 1.8 lpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kfiatekk1 Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 To raczej nie jest wina katalizatora. Gdyby tak było, zapaliłaby Ci się kontrolka check engine z błędem P0420. Szukałbym przyczyny w cewkach / brudnej przepustnicy / silniczku krokowym. Sprawdzałeś czy podczas jazdy na benzynie (zamiast LPG) samochód zachowuje się podobnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordGod Opublikowano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 No to troszkę mnie upewniłeś. Na LPG jest zdecydowanie gorzej. Ja stawiam właśnie na cewki tylko chciałem się upewnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.