Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12,2.2dci]Kabel masowy

clint

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,koledzy wymieniał ktoś sobie z Was może kabel masowy minusowy od akumulatora?jak tak to czy kupowaliscie orginał używany(o nowy nie pytam bo ceny kosmiczne w serwisie)czy poprostu w sklepie elektrycznym dorabialiście na wymiar?.Ja chcę wymienić bo mi się juz sypie,nigdzie nie mogę trafic na używkę a obdzwoniłem kilka szrotów,sklepów z japończykami i nic!zostaje mi sklep albo jakaś hurtownia elektryczna.Jeszcze jedno pytanie jak ktoś z was wymieniał to pamietacie moze jego długość,bo ja go jeszcze nie wyciągałem a jak bedę znał długosc to moge podjechać moim autem i kupić,bo jak go wyjmę to rowerek haha i do sklepu :) no chyba że ktoś z Was ma na zbyciu ladny kabel????.

Ja olałem firmową mase bo składa się z 3 30-50cm odcinków i sie bezrzerwy urywa przy silniku kupiłem najgruprzy kabel przesyłowy fi1cm i zrobiłem oddzielne obejścia masowe do silnika i do blachy

tu masz przykłąd mojej partyzantki

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/83614-problemy-z-odpaleniem-p12-19dci/

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem kabel składa sie z trzech odcinków ale to jest jeden kabel o dł.ok. 90-150cm?czy trzy kable jeden do silnika drugi blacha itd? :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...