jolo Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Witam od pewnego czasu coś mi pukało w przednim zawieszeniu na nierównościach, pukanie nie było na tyle uciążliwe i głośne ale mnie denerwowało. Na przeglądzie auta diagnosta powiedział że należałoby wymienić sworznie wahacza i problem minie. tak też uczyniłem, zakupiłem takie i po wymianie jak ręką odjał, żadnego pukania, autko sztywne i cichutko z przodu. całość wymiany około 3 godzin. troszkę namęczyl się kolega z wyjęciaem wahaczy bo śruby baaaardzo ciężko odkręcały się, ale w końcu poszły. Sworznie wymienione, na nowo wciśnięte w wahacz i jest super. tak więc jesli komuś coś popukuje z przodu na nierównościach to mozna podjechać na szapraki i może wyjdzie że to sworznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 a na ile cie szarpneło to pukanie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 104 zł za sworznie i 100 wymiana u mechanika, ale od razu zrobił wymiane oleju, filtrów i paska alternatora :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Ale w pierwszej kolejności "lecą" najpierw pionowe łączniki stabilizatora. Koszta o wiele mniejsze, wymienić można samemu, co rok lub półtora. To jest najsłabszy punkt i on jako pierwszy przejmuje drgania i nierówności a zarazem "pada" jako pierwszy. Potem padają sworznie i tuleje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 pionowe łączniki stabilizatora były wymienione w ubiegłym roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 czyli nadal pozostaję wierny zasadzie wymiany kompletu za 180pln co 2 lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 pionowe łączniki stabilizatora były wymienione w ubiegłym roku To że wymieniałeś w zeszłym roku, to nic nie znaczy. Zależy jaka firma i jaki materiał. Ja w swojej Tince kupiłem i wymieniałem w tym roku, a dokładnie 16.04. Wczoraj z lewej strony zaczęło pukać - przejechane od wymiany ok.7 tyś. Ale to zapewne moja wina, bo kupiłem jakiś szajs TEKNOROT. Muszę kupić nowe a te lub ten reklamować - paragon mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.