maniek Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Witam Jestem ustawiony z blacharzem na wycięcie skorodowanych progów i wstawienie reperaturek. Teraz znalazłem dwie różne wersje na necie w sprzedaży: http://allegro.pl/prog-nissan-almera-n15-96-99-nowe-progi-jakosc-i2619442051.html http://allegro.pl/nissan-almera-n15-96-00-3-drzwi-prog-progi-lewy-i2667650247.html Ta druga ewidentnie wygląda mi na 3 drzwiową, a ta pierwsza jest opisana jako do 3/4/5 drzwiowej. Czy ta pierwsza z Polcar podejdzie do wersji 3D ? montował już ktoś którąś z nich ? Jak z jakością wykonania ? Polcar to dość znana firma, ale ta druga to chyba jakaś samoróbka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Polcar to tylko dystrybutor, a nie producent. I to i to chińszczyzna, bierz tańsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ml0dy Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Myślę że jak nie chcesz chinola to raczej tylko ASO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Bierz ten pierwszy, to jest polski wyrób z blachy, robiony na giętarce. Też z pół roku temu taki brałem, przeciąłem na pół i wstawiłem sobie pół z lewej i pół z prawej strony, bo tylko tyle mi rdza brała. Blacha nieocynkowana, dobrze odtłuść przed malowaniem, daj dobry podkład, na to baranek i pomaluj. Od środka walnij fluidolem, a taki próg przeżyje to auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Nie sądzę aby mieli coś takiego w ASO... A co do pochodzenia tych reperaturek to raczej stawiałbym na naszą, krajową produkcję. A czy ktoś już wymieniał progi u siebie i zamawiał te (lub inne) reperaturki i może napisać jakieś opinie na ich temat - które lepiej wykonane itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazakoff Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Witajcie, u mnie z tyłu progi mają już dziury i się z nich sypie. Takie auto już kupiłem. Czy reparaturki to dobre rozwiązanie? Jeśli mam korozję jedynie z tyłu progów wystarczy mi 1 reparaturka (do cięcia)? Gdzieś słyszałem, że reparaturki załatwiają sprawę zewnątrz, gorzej z wnętrzem progu, stąd proszę o opinię. Znalazłem reparaturkę do N15 95-99r. i niby jest do 3/4/5 drzwiowej. Jest to możliwe? Ja mam 3 drzw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.