Gość Kamil208 Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Witam Kto może w 100% potwierdzić ile płynu chłodniczego powinno wejść do 350z 300km USA. W sklepie gdzie brałem płyn sprawdzili ze 12l, w katalogu w necie znalazłem ze 9,5l a z samochodu zeszło 6l i więcej nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 bo reszta jest w silniku, pompie wodnej itd. pojemnosc to 7,9l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej6411 Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 I nie wejdzie, z powodów jak wyżej kolega pisze, ja mam dane 8,7l z tego 0,8l zb. wyrównawczy.Z tego co pamiętam przy kompletnej wymianie tzw należy odkręcić 2 sruby przewidziane do tego głowicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 tez mozna na chwile zapalic silnik to pompa wydmucha resztki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil208 Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Dzięki wiem że część zostaje w silniku, nagrzewnicy itp. kupiłem koncentrat i na podstawie tego ile naprawde płynu nie da się zlać wiem ile koncentratu nalać żeby było około -40*c W moim z USA był płyn zielony czysty ale tylko -5*c więc jak go zostanie w silniku 2-3l i naleje się płynu (nie koncentratu) do -35*c to wyjdzie nam zaledwie -2x*c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.