Gość MaserTi Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Witajcie, Otóż mam problem ze skrzynią biegów podczas jazdy na 5-tym biegu. Z tego co doszukałem się to podczas głównie przyśpieszania drgania ze skrzyni przenoszą się biały plastik (wokół kulki) który właśnie obija się o kulkę i wydaje nieprzyjemne dźwięki. Opisany objaw występuje tylko na piątym biegu. Macie pomysł jak to zniwelować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 a jak z luzami na lewarku i jego powrotem na swoją pozycje po wyrzuceniu na "luz"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Spróbuj nasmarować ten biały plastik wd40 albo czymś w tym stylu. U mnie jak się nie nasmaruje tego miejsca co jakiś czas to też są ''nieprzyjemne dźwięki'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaserTi Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 myslisz, ze przesmarowanie cos da? luzy, precyzja skrzyni biegow sa idealne. Nie zaobserwowalem odchylen od normy. Podczas jazdy delikatne cofniecie, lub przycisniecie galki powoduje ucichniecie terkotania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 moim zdaniem raczej jest delikatny luz na tych tulejkach i to one grzechoczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaserTi Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Tulejki są wymienne? Cięzko je wymienić samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 z wymianą niema problemu, ale czy są dostępne?? nie wiem, ja swoje "regenerowałem" puszką po piwie i napchałem smaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Nie WD40 a normalny smar. Przynajmniej tak piszą w manualu. WD40 nie smaruje. Sprawdź czy ta sprężynka jest na miejscu. U mnie spadła nie dość że obija o osłonę tłumika, to jeszcze lewarek skacze. A osłona nie chce się odkręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaserTi Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Nie WD40 a normalny smar. Przynajmniej tak piszą w manualu. WD40 nie smaruje. Sprawdź czy ta sprężynka jest na miejscu. U mnie spadła nie dość że obija o osłonę tłumika, to jeszcze lewarek skacze. A osłona nie chce się odkręcić Od dołu to robić czy od środka mogę? Będę miał chwilkę to będę musiał zobaczyć co i jak tam wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoniobermuda Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Od dołu, bo od góry nie dojdziesz. Ja osłonę odkręciłem bez problemu, ale urwałem przy tym dwie śruby, bo były przerdzewiałe. Doskręciłem później pchełkami do regipsów, które wkręciłem do pozostałości po urwanych śrubach, żeby nie robić nowych dziur w podłodze Ogólnie nie ma problemu z dojściem, a regenerację da się wykonać w domowych warunkach. Ja u siebie naprawiłem sprężynę, która mi dyndała po osłonie tłumika i zregenerowałem tulejki te na krzyżaku przy skrzyni. Teraz lewarek chodzi fajniutko i nic się nie trzęsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi