kya Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Witam, szukam osób z Białegostoku i okolic chętnych do pomocy przy naprawie i diagnostyce PRIMEREK. Wspólnymi siłami możemy sami naprawiać nasze sprzęty w miarę możliwości. Nawet jak się nie znasz na naprawie to też możesz pomóc udostępniając tylko do sprawdzenia np. czujnik przepływomierza lub inną część. Ja mam P11.144 2.0 + LPG os. Białostoczek i mogę podpiąć do komputera OBD II i zdiagnozować kody błędów i je usunąć oraz udostępnić do sprawdzenia części z mojej primerki. Jak to ma wyglądać ? Masz auto które zaczyna szwankować i jesteś z okolicy więc się odzywasz do osób które Ci będą mogli pomóc z tego wątku i się umawiamy. Np. padnięty przepływomierz - wykręcamy z dobrze działającego auta tej samej pojemności i sprawdzamy czy jest poprawa, jak tak to wiesz już co trzeba kupić i wymienić jak nie to szukamy dalej. Co sądzicie o takim pomyśle? Znajdą się chętne osoby do współpracy? Jak są chętni to wpisujcie jaki model, silnik, rok i skąd jesteście. Można zorganizować takie centra pomocy w innych miastach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Ja mam padnięty silnik Pożyczysz mi i wahacze górne mi skrzypią a do tego siadły amorki tylne. Z chęcią pojeździłbym na twoich do czasu aż nowych nie kupię, a zapewne wcale nie kupię jak już będę miał twoje Nie szkodzi że jestem z Lublina Przyjadę jak dasz mi silnik i będę sprawdzał długo czy jest poprawa zanim Ci go zwrócę, żeby mieć pewność czy to na pewno silnik Wiesz kolego ELMa to teraz kupisz za grosze a lapka też prawie każdy ma, a nie sądzę aby ktoś się bawił w wykręcanie gratów tylko po to abyś sobie sprawdził . PS Kobitę też pożyczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kya Opublikowano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 hahaha, nie oto mi chodziło żeby wykręcać silnik tylko jekieś czujniki i łatwe w zdemontowaniu i sprawdzeniu części, a pozatym to nie dla mnie tylko dla innych ludzi którzy mają jakieś problemy ze swoimi maszynami. Wiesz kolego ELMa to teraz kupisz za grosze a lapka też prawie każdy ma ... oczywiście że można kupić ale nie każdy się na tym zna i wie jak sprawdzić i wykasować (70% użytkowników komputerów korzysta tylko z podstawowych funkcji komputera) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 and_pec ja bym chętnie podjechał do Ciebie na diagnostykę cd20t bo masz większą wiedzę niż ja i mam nadzieję że mniej byś skasował niż jakiś pseudo warsztat który zna się tylko na tdikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Kyakom, daj jakiś kontakt do siebie. Ludzie nieraz potrzebują pomocy, a brak im kaski na serwis. Sam chętnie skorzystam za jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebapol Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 hey kyakom niezly pomysł, ja mam jakby co P11SE , SR20 131 KM, 1996r, jestem z zascianek ale czesto w bialym,no i mam kilka problemow od niedawna, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.