Gość miniek834 Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Witam mam problem po raz kolejny z moim nissanem p11 2,0td combi lift - silnik stracił kompresje.Teraz chce wymienic silnik na 2,0 td wiem ze sa dwa rodzaje tych silników na zdjeciu nr1 jest silnik ktury mam u siebie, a na zdjeciu nr2 jest silnik ktury bym chciał zmienic. Prosze o pomoc czy jak kupie takie same auto po wypadku np w sedan to czy silnik nr2 bedzie pasował do mojego combi ?? I czym sie ruznia te dwa silniki, wiem ze oby dwa maja po 2,0td 90koni? prosze o POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 spójrz na przepływomierz jak masz taki sam i kable tak samo wychodzą jak tu na zdjęciach to będzie pasować, ten drugi silnik ma przepływomierz hitachi (u Ciebie jest Bosch) oraz inna pompa wtryskowa i minimalnie wtryskiwacze się różnią (nadmiar paliwa idzie metalowymi rurkami a u Ciebie są gumowe pomiędzy wtryskiwaczami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Przecież to są te same silniki. Marlos przybliż sobie i zobacz że powrót paliwa jest na gumowych wężach. Widać na obu zdjęciach gumowy przewód z ostatniego wtrysku wpięty w pompę. A tak z ciekawości to jakie były objawy? Bo u mnie coś świruje i mam obawy czy to nie sinikowi się rąbie. I jaki przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 (edytowane) To te same silniki na osprzęcie Bosch i z pokrywą zaworów identyczną (po 2001 były inne) Nawet jakbyś wziął silnik z hitachi to też byś założył, jedynie pod wtryski musiałbyś dąć podkładki no i oczywiście swój osprzę Ten silnik jest po praniu tak że sprawdź go dobrze przed wycięciem jak jest możliwość Edytowane 20 Października 2012 przez and_pec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 wiem że to są takie same silniki, widziałem po przepływce ale chciałem podać po czym można rozpoznać silniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miniek834 Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Mam zamiar kupic rozbita primere np w sedanie i własnie jest ten silnik nr 2 czy wystarczy go przełozyc , czy musze jeszcze np komputer czy skrzynie biegów przekładac. Problem sie zaczoł z dnia na dzien, miał problem z rozruchem z rana . W pierwszy dzien po dodaniu gazu odpalał i po 3 dniach juz nie chciał odpalic .Jak mnie ktos zaholował to odpalił i trzeba było trymac na obrotach inaczej gasł i nie odpalał jak sie nagrzał to w miare odpalał. Ledwo zrobiłem 1300km, pod gurke to na 3 biegu i maxymalne obroty to 3tys i kopcił okropnie z gurki to w miare sie rozpedzał pod domem cos strzeliło pod maska jak z pitoletu i zaczoł sie dławic i jakies metaliczne dzwieki z pod maski.Pojechałem do mechanika sprawdzic kompresje i sie okazało ze na 3 nic nie pokazało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BoRexx Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Wtryski czyściłeś? Filtr paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miniek834 Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Dostane jakąs konkretna odpowiedz, czy moge przełozyc ten silnik nr2 i nic wiecej.Czy musze jeszcze cos przełozyc?? Prosze o odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 No możesz te silniki są takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miniek834 Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Dziekuje bardzo za konkretna odpowiedz o to mi własnie chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaw Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 (edytowane) Jak kupujesz całą rozbita primerę z kompletnym silnikiem to przełóż cały silnik z sedana do kombi a nie baw się w zamianę osprzętu. Poza tym sprawdź dobrze ten silnik co masz zamiar kupić, wypucowany dimerem jakby był nowy : ) Wszystko inne będzie pasować- w tych silnikach może różnić się jedynie producent osprzętu. Edytowane 22 Października 2012 przez kubawinkler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 7 postów wcześniej napisałem Ci że to te same silniki,więc nie wiem czemu pytasz czy możesz przełożyć. Przecież to oczywista oczywistość że tak Także zwróciłem uwagę że to silnik po praniu. Decyzja należy do ciebie czy go weźmiesz. Moja sugestia jest jedynie taka aby brać silniki z anglika. Niemcy to duży przebieg Francja i Włochy to zajechane motory co to nigdy zmiany oleju nie widziały a dostawały świeży jedynie jak już lampka od smarowania się zapalała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miniek834 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 (edytowane) Hehe dziękuje za odpowiedzi .zamierzam kupić rozbitka w pl przeb 195tys km.Zdjęcie które dałem nie jest z tego auta , ale silnik jest ten sam. Auto szykuje do sprzedaży gdzies za 6tys zł dla tego chciałem wiedzieć czy silnik będzie pasował. Mam już dosyć tego auta i chce włożyć silnik i od razu sprzedać za te 6tys zł myślę ze cena nie będzie wygórowana. Edytowane 28 Grudnia 2012 przez Tofu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaw Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 mięczak Ja miałem problemy z moja Primerą, ale teraz już się odwdzięcza jak troche serca w nią włożyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miniek834 Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Ja juz tyle serca włożyłem w swoja i daje sobie spokój bo to chyba nie ma sensu.Na pierwszy ogień poszła głowica była strasznie popękana nie nadawała sie do regeneracji koszta nie były małe 1600zł z rozrządem,potem padła pompa wtryskowa 1200zł teraz rozleciał sie silnik.Oleje filtry wymieniane na czas przebieg był 214tys km z belgijskim car pass i sie rozsypał .Dla porównania kupiłem 2mc temu bmw e36 96r combi z gazem za 700e silnik 1,8i, przejechane 330 tys km i śmiga jak marzenie zero problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BoRexx Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Nie porównuj BMW do NISSANA Dwie różne marki i kwestie techniczne, ja w swoją tez wkładam ogram serca i pieniędzy ale wiem ,że będzie dla mnie później dobra itp Ale decyzja Twoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miniek834 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Nissan naprawiony silnik wymieniony i wszystkie podzespoły zostały sprawdzone i powymieniane na lepsze auto po zabiegu przez dwa dni słabo sie rozpędzało teraz zasuwa jak rex. Za wymianę silnika zapłaciłem 1100zł plus rozbity 1500zł i koszta transportu groszowa sprawa. Mam do sprzedania jak ktoś potrzebuje skrzynie biegów i osprzęt silnika 2,0td Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gnecho Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Nissan naprawiony silnik wymieniony i wszystkie podzespoły zostały sprawdzone i powymieniane na lepsze auto po zabiegu przez dwa dni słabo sie rozpędzało teraz zasuwa jak rex. Za wymianę silnika zapłaciłem 1100zł plus rozbity 1500zł i koszta transportu groszowa sprawa. Mam do sprzedania jak ktoś potrzebuje skrzynie biegów i osprzęt silnika 2,0td witam też mam silnik do wymiany w td r.2000, pompa bosch i w związku z tym chcę się upewnić czy dobrze zrozumiałem. pasuje każdy inny silnik 2.0td z pompą bosch ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi