jedynka Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 [WP11.144] SR20DE Zdecydowałem się zrobić mały remont silnika SR20DE bierze mi 1L oleju na 700km nie pomogło przepłukanie płukanką i naftą...nic nie cieknie uszczelki są OK.Jakie polecalibyście do tego silnika pierścienie , uszczelniacze zaworowe i panewki.mam nastukane na liczniku 156kkm ale auto z niemiec jest sprowadzone to i z 2 razy tyle mieć może...kompresja jak mówił mechanik jest OK.Do wymiany na pewno będą uszczelniacze zaworowe i pierścienie olejowe...ale chyba wymienia się komplet pierścieni i warto by może dać nowe panewki? Nie chciałbym za dużo inwestować niepotrzebnie...kolega mówił że za robocizne z 300 zł weźnie tylko muszę sobie częsci kupić, uszczelkę pod głowe itp.Poradźcie jakie firmy są dobre, jakie macie dośwadczenia w tej materii ,ewentualnie gdzie tanio kupić potrzebne materiały do takiego remontu? Dzięki za podpowiedzi .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.