Len Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Siemka Jaki akumulator polecacie i jakie parametry powinien mieć żeby ładnie to działało w N14 GA14DE? Zdania są podzielone i różne opcje są wysuwane, do tego ja sam mam zamontowany taki który nigdzie nie był wymieniany jako dedykowany Propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Za mało danych co do silnika, bynajmniej dla mnie. Ja osobiście mam Centra Futura - wzmocniona i nie narzekam. Wejdź na tę stronkę i wszystko będzie jasne. Sam zadecydujesz. http://centra.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 wszystkie dane są GA 14 DE ja myślę że coś ok 50 A ten katalog to smiech na sali dałem 2.0 130 KM wybrał mi minimalnie 55A jako najmniejsza opcja wpisałem ga 16 p11 wyszło w najmniejszej opcjo 62 A bzdura jak nic ...... na centrę trzeba uważać bo wiadomo najtańsza ale ja już dwie zmieniłem futury jedna od kopa a druga po 6 miesiącach ,, obie zmieniali na nowe ,,, 2uch kolegów śmiga bez problemów wiec może nie jest tak najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 (edytowane) hm... Ja u siebie mam 50, co prawda już ciut sfatygowane (4 lata) ale od momentu kupienia auta (2 lata temu) ciężko palił a w zimie nie było szans żeby po zostawieniu go w aucie odpalił rano alternator regenerowany, oleje robione, kable itp też więc o ciężkim rozruchy decyduje już tylko akumulator Marki jaką mam nie powiem bo to jakiś no/name chyba PS: poprawka, mam 45Ah Edytowane 27 Października 2012 przez Len Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 45 może być mało ok jak być miał cięklaka ,,, albo kaszla ,,, jak dla mnie na rozruch trzeba brać takie opcje jak pojemność i stopień sprężania np tak jak mówiłem mamy też busa t3 z 81 roku boxer 2.0 chłodzony powietrzem stopień sprężania ma 7,4:1 i jemu wystarcza mały aku ,,smigał na 45 tce A nowsze silniki z większym sprężaniem wymagają większej mocy by nimi pokręcić wiec i prąd musi być większy do 1,4 coś ok 50 było by ok do mnie myślę 50 -55A a Len jak byś to podmieniał na nowego to daj znać mam zupełną padaczkę typu jedna cela walnięta i 9V daj znać to podjadę i dam Ci na podmiankę /kaucję ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 hoho :] A co to masz na tą podmiankę? jakiegoś starego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 tak na kaucję na złomowisko ,,, browara obalimy i sie dogadamy ,,, tak że moderator nie taki straszny jak go malują ,,,co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 zobaczymy gdzie jeszcze będę kupował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 zobaczymy gdzie jeszcze będę kupował Obojętnie dzie byś nie kupował, to wszędzie doliczają kaucje 30zł, jeśli nie zdasz starego. Tutaj Tofu da Ci aku na zdanie, a Ty dasz mu swój stary. Prosta sprawa i piwko dodatkowo - a może grzane?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 no, no czaje Tylko chodzi o to czy nie znajdę czegoś "na lewo bez vat-u" Ale sądzę że jednak w sklepie jakimś się kupi :3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 oto chodzi ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Z tego co pamiętam dość dobre ceny mieli zawsze w tym sklepie w Krk: http://akumulatory-kraków.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 29 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Ok, to spróbuję się i tam przejechać :] Ale dopiero po 10 listopada (wypłata) bo się ciut przeliczyłem z budżetem z tego miesiąca Tofu, my się umówimy jakoś jak będę tam jechał to po drodze wezmę od ciebie tą starą baterię :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nisjan Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Muszę kupić akumulator i w związku z tym mam pytanie. Znalazłem coś takiego akumulator Centry i chciałbym spytać czy będzie on ok? Sprawdzi się? Miał ktoś z Was taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Zawsze by było latwiej gdybyś uzupełnił profil. Micra III, to nie wszystko. Temat akumulatorów, to jak temat opon - każdy ma swoje zdanie, chwalą lub narzekają na firme lub na bieżnik. To samo z akumulatorami, obojętnie jaki kupisz Centra, Bosch, Varta, Fiamm, Deka, Dinn, Westa, Horse, Fireball, Forse - to zależy na jaki trafisz egzemplarz. Są osoby co reklamują po pół roku a są i tacy co jeżdżą parę lat. Decyzja należy do Ciebie. Co do Centry, to ja mam Futurę i nie narzekam. Do Ciebie pasuje Futura 60Ah/600 - jest wzmocniona, do większej eksploatacji pojazdu i większej ilości dodatkowych odbiorników - radio, nawi, CB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Odświeżam dla potomnych Wsadziłem 62Ah/540A Miałem zamontowany 62Ah/510A więc ciut większy prąd rozruchu nie zaszkodzi a nie jest to różnica przez którą miał bym się martwić niedoładowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek200 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Odświeżam dla potomnych Wsadziłem 62Ah/540A Miałem zamontowany 62Ah/510A więc ciut większy prąd rozruchu nie zaszkodzi a nie jest to różnica przez którą miał bym się martwić niedoładowaniem Niedoładowanie akumulatora to mit, poczytaj o tym No chyba że twój post to ironia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 oblukamy go we czwartek ,,, powiesz co i jak ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Niedoładowanie akumulatora to mit, poczytaj o tym No chyba że twój post to ironia. Co prawda nie spotkałem się z niedoładowaniem (jak aku był rozładowany po jeździe to albo pasek albo gdzieś prund ucieka) po jeździe, ale też nie słyszałem o obaleniu mitu i niedoładowaniu Poszukam, poczytam. Zawsze to się czegoś człek nauczy oblukamy go we czwartek ,,, powiesz co i jak ,,, Aku jak aku, czarny klocek i nic poza tym Prócz tej prze uroczej dziurki pod podstawką akumulatora którą dzisiaj wybiłem... ehh... ruda kocha japońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi