Gość CZAJNIK Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 regeneracja i zmiana wydajnościpompy oleju. jeśli jest ktoś zainteresowany zapraszam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 A po co to robić seryjna pompa w DE aż daje zanadto duże ciśnienie, także po dołożeniu turbo i chłodnicy oleju na dobrej oliwie nie ma opcji by ciśnienie spadło poniżej 1 bara a przy pałowaniu na wysokich obrotach i tak jest 4,5bara w górę... Lepiej w Saabach się pobawić w uzdatnianie pomp oleju one bowiem dają na wolnych 0,5bara a przy odcince ok 3,8-4 a mimo to silniki nie mają problemów z panewkami nawet przy mocach rzędu 500KM w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Ciśnienie a wydajność to dwie różne rzeczy:) pompa w DE ma za słabą wydajność dlatego wszystkim panewy padają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foster Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 CZAJNIK, rozwiń temat, a nie jakieś PW, skoro zapodałeś tutaj, a nie w giełdzie. Generalnie zwiększenie wydajności bez zmiany ciśnienia tam? Większe ciśnienie nie zawsze jest fajne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 to proszę przerzucić do giełdy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Proszę sobie samemu napisać i zreagować ogłoszenie ,,, będzie dobre to moooderator nie wy,,,,p ,,,, do kosza ,,Pozdro ,,, P.S pozdrawiamy abstynentów ,,, :beer: :beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 niech zostanie w dziale SR20:) zmiana wydajności nawet o 50% w końcu nastąpi koniec problemów z padającymi panewkami w SR20:)))) wrzuciłem temat do giełdy. w sumie z hamulcami tez sie nameczyłem kombinowałem dorobiłem adaptery. potem to opisałem wszyscy rrzna na potegę a ja nic nie mam z tego. ))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.