Gość Zbyszek90 Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Witam, Mam problem z Navarą wersja D22 2,5 diesel z 2007r, 98kw/133km, przebieg: 60tys. Mianowicie stał samochód bardzo długi czas nieużywany około 2 lata wymieniłem w nim akumulator olej filtr oleju i wszystko było pięknie ładnie aż do dnia w którym zaczęło sie coś dziać niedobrego mianowicie: zaświeciła sie kontrolka od silnika po około minucie od uruchomienia samochodu przy tym samochód bardzo mocno dymi i nie wchodzi na obroty max 1800obr. Myślałem na początku że ropa w baku może paramtery swoje straciła i zalepiła cały filtr. Niestety po wymianie filtru paliwa dolegliwości dalej występują i nie wiem co z tym fantem zrobić?? Czekam na pomoc drodzy forumowicze. Mam nadzieje że coś doradzicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 zerknij u mnie było tak sprawa banalna ssał powietrze - narzędzie diagnostyczne przezroczysta rurka http://www.youtube.com/watch?v=bww7Yz3kMF4&feature=plcp http://www.youtube.com/watch?v=gk3MT0FBr7k&feature=plcp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datex Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Jaki kod błędu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbyszek90 Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Dzięki wielkie za pomoc jutro sprawdzę, mam nadzieje że to będzie to ....... Niestety nie wiem samochód nie był podpinany do komputera jedyne co wiadomo to, że się kontrolka świeci od silnika ta pomarańczowa!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datex Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Błędy można odczytać przy pomocy zwykłego drucika. W manualu jest jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbyszek90 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam, jakiś czas byłem nie obecny w kraju nie miałem czasu skończyć samochodu, sprawdzałem z paliwo z rureczką niby paliwa nie ssie, ale co dziwne samochód nie wchodzi na obroty do czasu aż sie nie nagrzeje, trzeba nib chwile pogazować żeby mógł złapać temperature, tak z 5 minut i dopiero wtedy zaczyna wchodzić na obroty, sprawdzałem egr sprawny i nie wiem co mam zrobić ręce opadają, a właśnie jeżeli chodzi o tą kontrolkę włącza sie jedynie wtedy gdy komputer wyczai że głupieje na obrotach normalnie jak już temperature złapie chodzi normalnie na obrotach następnie wyłącze samochód i włącze jest wszystko w porządku nie dymi nic się nie dzieje proszę o dalszą pomoc i wskazówki?? To musi być jakaś głupota bo to nagle się stało więc wtryski paść nie mogły raczej zresztą jak sie nagrzeje to chodzi idealnie .......... Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc!! Próbowałem sprawdzic te styki ale jest kostka inna niz w instrukcji ma 2 styki wiecej. Tutaj jest link do tej instrukcji http://i301.photobucket.com/albums/nn53/alfabox0266/beztytuu-2.jpg Dzisiaj sprawdzałem jeszcze samochód i objawy ma takie jak mu sie odłączy rureczke od czujnika doładowania ciśnienia to zaczyna wchodzić na obroty i powoli sie rozkreca do max obrotów. Co ciekawe jak sie rozgrzeje to kontrolka nie świeci. Następnie jak już wszytsko ładnie chodzi złapie temperature w czasie jazdy zostawie go na chwile i zaswieci mu sie kontrolka od silnika podpiałem kabelki sprawdziłem wyskoczył mi błąd 77 a on oznacza sonde od spalin ........ czy mam ją wymienić?? Czy jakoś wyczyścić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.