haczepsu Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 CZY KTOŚ WYMIENIAŁ TERMOSTAT W 2,4 BENZ. CZY TRZEBA SPUŚCIĆ PŁYN LUB WYJĄĆ CHŁODNICĘ . CZY DOJSCIE JEST ŁATWE ? I TYM PODOBNE . BĘDĘ WDZIĘCZNY ZA POMOC . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 zajrzyj do serwisówek !! większośc płynu zostanie w obiegu .. prawie cały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskazip Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 kolegoa co ci sie dziejje z termostatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haczepsu Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 ostatniej zimy nie mogłem go dogrzać mimo ze benzyna powinien się szybko nagrzać , oryginał ma 76 c , a ja kupiłem 82 c . i chcę na tą zimę wymienić bo dużo poruszam się w terenie i konsekwencją tego jest słabe ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskazip Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 kolego mi nazegarach pokazuje 1/4skali i nawiewy dmuchają ciepłym powietrzem mo0że to bez sensu go wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haczepsu Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 no właśnie a u mnie leci raczej ledwo letnie i mam problem z parującymi i zamarzającymi szybami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesper Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Obawiam się że "ten typ tak ma" U mnie zimą przy -15 C na zewnątrz w środku jest + 5 po 300 km jazdy. Za to latem z nawiewów leci ciepłe powietrze i bez klimy nie da się żyć. Konstrukcyjnie zrypana jest wentylacja i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 nie, nie, nie, nie! przy -15, sprawna nagrzewnica i sprawny termostat nagrzewają środek tak że można jechać w krótkim rękawku.... trzeba tylko zamknąć środkowe nawiewy przy 30, owszem, sauna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Thespian ma racje wszystko działa jak trzeba ... tylko musi być sprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzys1001 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Ja wpoprzednim terrano również nie miałem problemów z ogrzewaniem, wskazówka stała idealnie na środku bez względu na temperaturę. W obecnym terrano pierwsze co wymieniłem to termostat bo słabo sie nagrzewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesper Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Przekonaliście mnie wymienie termostat, ponaprawiam co trzeba i da znać po zimie czy coś się zmieniło. Ale wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Przed wymianą pomierz odległość między membranami bo ktoś pisał że powinno być 38mm a ja mam jakieś 36,5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara502 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Podepnę się pod temat. Miałem termostat na 88 stopni a wymieniłem na 82. Mogę tak śmigać czy lepiej wstawić jaki był ? Ewentualnie co może się dziać z silnikiem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 nic się nie stanie możesz go zostawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzys1001 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Będzie słabsze ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi