matys0644 Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Witam Od maja moja zonka śmiga Micrą 1,0 2001 i spalanie wachało się w mieście przy spokojniej jeździe w granicach 7,5 L , teraz robi za 30zł (5,3L) 30km jestem w ciężkim szoku.Ostanio miała problemy z mocnym falowaniem obrotów prawie jej gasła ale po demontażu przepustnicy i wymyciu jej, odłączeniu aku na kilka godzin wszystko wróciło do dormy(choć wydaje mi się,że ma za wysokie obroty 900 na rozgrzanym silniku) a co najlepsze od czasu kupna towrzyszy jej błąd P 0420 przy czym w trasie 200km i predkości 90km/h wyszło 4,7(latem) i miasto 7,5. Rozumiem,że teraz zrobiło się chłodniej,a żona robi odcinki 3km i spalanie może się podnieść do tych 9l ale 15 to mnie powal na kolana,że tak mały silnik może tyle wychlać :-))) Teraz jeździ moim autem Laguna 2,0 Turbo te same odcinki i Laguna pali 11,5 gdy ja jeździłem do pracy ok 10km pali mi 10,5 oczywiście jazda normalna bez szaleństw. Może ktoś miał taki przypadek każda wskazówka jest cenna ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Błąd wskazuje na Katalizator.Sprawdź sondę lambda.Ale przyczyn może byc masa,trzymające zaciski,uszkodzony termostat,czujnik temperatury silnika,nieszczelne przewody paliwowe przepływka(adaptacja). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 obadać działanie sondy lambda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snajper Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 sonda ,przepływomierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Przepływka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.