Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

WP12 MAGLOWNICA CZY POMPA WSPOMAGANIA

woj1234
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam, kiedyś miałem problem z błędem p0089 ,uszczelnienie jednego wtrysku rozwiązało sprawę,teraz mam nowy problem tylko poważniejszy .zauwarzyłem wyciek płynu chydraulicznego tył silnika jest zbryzgany płynem ,odpaliłem auto ruszając kierownicą lewo-prawo coś strasznie jęczy, piszczy ,pryka. proszę was o opinię,jakieś podpowiedzi ,czy można tym autem zjechać do mechanika jakieś 10 km.jeszcze jedno płynu chyba nie ubyło zbyt dużo

sprawdź czy wąż nei pękł, ostatnio jak robiłem gazik u Leszka w P12, to własnie się okazało, że za wyciek płynu odpowiada wąż który był przerwany zaraz przy zakuciu, dorobienie nowego kosztowało 70zł i po sprawie ;)

sprawdź czy wąż nei pękł, ostatnio jak robiłem gazik u Leszka w P12, to własnie się okazało, że za wyciek płynu odpowiada wąż który był przerwany zaraz przy zakuciu, dorobienie nowego kosztowało 70zł i po sprawie ;)

ostatnio wymieniłem wąż na nowy, chodzi o ten główny gruby co leci od góry do samego dołu

Jak skręcisz kołami w prawo poswieć sobie latarką w nadkole na uniesionym kole to bedziesz widział maglownicę jak zafajdolona to już wiesz gdzie szukać przyczyny

a wperwej wymień caly płyn wysyssając go i kręcącac kołami opór lewo i prawo moze tylko śmietane masz w układzie

Jak skręcisz kołami w prawo poswieć sobie latarką w nadkole na uniesionym kole to bedziesz widział maglownicę jak zafajdolona to już wiesz gdzie szukać przyczyny

a wperwej wymień caly płyn wysyssając go i kręcącac kołami opór lewo i prawo moze tylko śmietane masz w układzie

dzięki ale silnik jest schlapany od tyłu ,i był wyciek płynu

ale maglownica jest na tylnej ścianie komory silnika i bedzie widac czy brud jest nachlapany czy na łącznikach jest czerwona poswiata polecam wymienić płyn domowym sposobem a potem szukać dalej jeśli to nie wystarczy

ale maglownica jest na tylnej ścianie komory silnika i bedzie widac czy brud jest nachlapany czy na łącznikach jest czerwona poswiata polecam wymienić płyn domowym sposobem a potem szukać dalej jeśli to nie wystarczy

dzięki,właśnie tam jest schlapany jest na łącznikach czerwona poświata, co da wymiana płynu jeśli jest wyciek,ubytek płynu to pół zbiorniczka.na jaki płyn zastępczy najtańszy wymienić ,żeby zjechać do mechanika.można takim autem wogule jechać

Uzupełnij płyn wspomagania - Dextron III, na Orlenie zapłacisz ok. 35 pln za litr

i mozesz spokojnie pojechać do mechanika

Jak pisał Oskar pompa na sucho pracować nie może musisz dolać siuwaxu z oznaczeniem (dextron III atf) i jeździj kontroluj stan płynu i na spokojnie szukaj regeneracji

a wymiana płynu może spowodować , ze skręcanie nie będzie się odbywało z efektami dźwiekowymi

Uzupełnij płyn wspomagania - Dextron III, na Orlenie zapłacisz ok. 35 pln za litr

i mozesz spokojnie pojechać do mechanika

dzięki uzupełniłem płyn na Dextron 2 skręciłem koła na maxa i zassało prawie cały płyn ze zbiorniczka ,na włączonym silniku wstępnie zlokalizowałem wyciek,kapie z przewodu wymienionego w sierpniu około okucia na dole.

to masz zlokalizowane już miejsce wycieku,

jak wymienisz przewód to zalej tak jak Tobie mówimy płynem do wspomagania klasy DEXTRON 3 a nie 2.

Taki jest przewidziany przez producenta

to masz zlokalizowane już miejsce wycieku,

jak wymienisz przewód to zalej tak jak Tobie mówimy płynem do wspomagania klasy DEXTRON 3 a nie 2.

Taki jest przewidziany przez producenta

dzięki ,ale to był nowy przewód

bo w pierwszym poscie tak pisałeś - więc te jeki to z suchej pompy wspomagania

wymieniaj przewód i hajda

OK,ale przewód był nowy

Jak wymieniałeś go nie dawno to podjedź tam gdzie go wymieniałeś niech sprawdzą czy to przewód czy dobrze jest zamocowany,

jak masz wszystko obryzgane olejem to cięzko bedzie jednoznacznie ustalic, mi pociła się pompa, mechanik żeby upewnic sie na 100% umył silnik, pompe i kazał przyjechac na następny dzień.

Okazało się, ze maglownica jest ok., przewód ok a cieknie z pompy

Edytowane przez Oskar

sam wymieniałeś???

tam jest opaska, którą bez zdjecia kolektora dość ciężko załozyć, może coś się obluzowało i przetarło, albo coś na gwincie

Jak wymieniałeś go nie dawno to podjedź tam gdzie go wymieniałeś niech sprawdzą czy to przewód czy dobrze jest zamocowany,

jak masz wszystko obryzgane olejem to cięzko bedzie jednoznacznie ustalic, mi pociła się pompa, mechanik żeby upewnic sie na 100% umył silnik, pompe i kazał przyjechac na następny dzień.

Okazało się, ze maglownica jest ok., przewód ok a cieknie z pompy

poprawili mi okucia mechanik założył sprawdził było ok przez noc nie ciekło ,na drugi dzień poruszał kołami na max ,przejechał trochę na wyższych obrotach i zaczeło ciec.

może zbiornik ma pekniecia od wkładania i zdejmowania przewodów gdzieś w okolicy przewodu??

Edytowane przez jwa

może zbiornik ma pekniecia od wkładania i zdejmowania przewodów gdzieś w okolicy przewodu??

cieknie koło maglownicy 20-30 cm. do góry koło ostatniego zakucia

przewód był regenerowany dwa razy

nie przewód :) tylko maglownica koszt w zależnosci od mechanika i cześci Polski od 500 do 1200 PLN