sauron Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Witam Wszystkich i proszę o pomoc. Jestem posidaczem Primery P11 2.0TD 2001r. Dziś mój silnik zaszwankował a w mojej laickiej ocenie wygląda to tak. Silnik zaczął pracować głośniej a nasilił się najbardziej ten tzw. "klekot" diesel-a. Po otwarciu maski widać gołym okiem jakby silnik się "poluzował" a dżwięk daje wrażenie jak się obijał o komrę silnika. Wzmożone drgania odczuwalne są także na lewarku skrzyni biegów. Odczuwam także lekki ( ok. 5-10% ) spadek mocy. Na wyższych obrotach głośność drgań zmniejsza się. Dodatkowych objawów brak. Auto pracuje swobodnie na wolnym biegu, nie kopci, nie gaśnie, biegi zmieniają się płynnie. Proszę o pomoc lub o przekierowanie do tematu jeśli już był. Niestety nie udało mi się go odnaleźć. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Sprawdź poduszki głównie pod skrzynią Skasuj luzy na lewarku Temat powtarzany wielokrotnie poczytaj na forum i lepiej szukaj temat poduszki http://forum.nissank...e__hl__poduszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sauron Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.