Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Samoczynne przełączanie na benzynę

marteek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem podczas jazdy już na gorącym silniku występuje nieoczekiwane przełączenie z powrtotem na benzynę po przejechaniu kilku kilometyrów znowu przełacza sie na gaz jak moze byc przyczyna ? Instalaczja STAG 300

przyczyn wiele, bez scrinów z programu i osc z jazdy raczej nie ma możliwości pomocy ;)

A jakie są powiedzmy ze trzy główne potrzebuje coś wiedzieć jak będe szedł do gazownika żeby mnie nie zrobił w bambuko i nie kazał wymieniac całej instalacji

reduktor, zacinający się EZ, MAP, można tak wymieniać pokaż chociaż jakies zdjęcie co masz zamontowane, wtedy może być łatwiej, ale i tak gazmen zadecyduje co i jak, może jest ktoś w okolicy abyś się mógł podłaczyć

dokładnie przyczyn może być wiele stag raczej na poważnie się będzie przełączał ,, być może jakiś wtrysk sobie pogrywa ,, ale trzeba wiedzieć co i jak masz zamontowane ,,

@Tofu, gadaliśmy z @marteek na gg i chyba skończy sie na wymianie, regeneracji redka, alaska przelatane około 100kkm ;)

Witam dziś zgodnie z jedną z sugestii przeczyściłem styki w EKZ i cały dzień było ok nowym objawem który zauważyłem to kiedy przełączyło mi się tylko podczas zjazdu ze spowalniacza na drodze kiedy samochód gwałtownie opada trwało to dosłownie kilka sekund i z powrotem przeszło na gaz ? Jakieś sugestie?

• 2 miesiące temu...

Witam serdecznie wszystkich problem został rozwiązany trochę to trwało, ale w dzisiejszych zabieganych czasach tak to już jest ze wszystko przekłada się na bliżej nieokreśloną przyszłość dopóki jeździ to dobrze:), ale wracając do tematu okazało się, iż był niesprawny czujnik temperatury gazu, który został wymieniony na nowy. Reduktor i tak pewnie jest do regeneracji albo do wymiany, ale na razie po prawie 2 tyg. od wymiany czujnika wszystko śmiga jak należy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...