limo Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Dobry Panie i Panowie, Od jakiegoś czasu stuka mi prawy przód. Dziś zlokalizowałem źródło przy bujaniu na postoju przodem autka: hałas powstaje najprawdopodobniej na wskutek luzu między osłoną gumową a górną główną nakrętką tłoczyska amortyzatora (ta na osi) Amortyzatory były wymieniane w lecie tego roku. Wziąłem, więc klucz i próbowałem dokręcić nakrętkę. Nakręciłem się jak głupi, ale nie zauważyłem, aby ona w ogóle się przemieszczała. Pokręciłem, więc w drugą stronę. Nie wiem, czy to cokolwiek dało, ale jak na razie niby cisza. Pytanie jednak na przyszłość, czy to normalne i czy da się dokręcić tę górną nakrętkę regulując ew. luzy? Wszelakie porady mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Dokręcić się da, ale musisz mieć klucz oczkowy i jednocześnie trzymać tłoczysko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limo Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Pytanie tylko jak przytrzymać tłoczysko skoro od góry jest tylko sam gwint a nie chcę go uszkodzić, więc nie ma za co złapać nawet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Do samego konca jest gwint? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo1005 Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 witam, mam ten sam problem w micra k11 99r. stuk jest przy podjeżdzaniu na krawężnik albo po jeździe po dziurach. Miałem wymienione mocowania górne amortyzatorów ale kupiłem chyba słabej jakości bo po wymienie stukało 5 razy mocniej niz przed dlatego powrociłem do starych oryginalnych. Jak zlikwidowac ten stuk ? ta sie jakoś tą górną nakrętkę dokręcić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek197612 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Sprawdzcie czy zaciski wam nie tlucza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.