Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15]Klepać czy nie ?

Gość emceku

Rekomendowane odpowiedzi

Jak masz czas to szukaj zderzaka i reflektora na szrotach, maskę też raczej niedużym kosztem można naprawić, tylko lakierowanie może być trochę większym wydatkiem, ale wg. mnie opłaca się. Oczywiście pod warunkiem, że nie zostało uszkodzone nic innego.

Jeżeli nie ma prze łamania na wzmocnieńu pod maską i potrafisz to robić sam to ok. Jak masz dać do blacharza to wyjdzie na to samo jak kupić maskę na szrocie. Pas przedni też wygląda na to że do pod prostowania?! Najlepiej to z orientuj się sam co jak by wyszło i co chcesz mieć? I zdecyduj sam!

lampę, kierunek i zderzak powinienem mieć, maskę też ale jest po gradobiciu. Ogólnie mam całe auto jakby co.

jesli masz dobrego i uczciwego blacharza to zrobi ci dobrze

akurat ta część maski jest najbardziej narażona na uszkodzenia brudu spod kół poprzedazjącego auta

jak zrobi to papruła to za rok półłtora powychodzi wszystko i wyjdzie że lepiej poszukać w kolorze i poświecić temu dłuzszy czas a resztę wymieniaj jak piszą powyżej

• 2 miesiące temu...

w lato trafilem sarne - przycelowalem ja idealnie znaczkiem :) naprawa wygladala tak:

1. wymiana chlodnic (silnika i klimatyzacji)

2. wymiana lamp przednich

3. wymiana atrapy;

4. "wuciagniecie" zderzaka - teraz widac pekniety plastik;

5. delikatne prostowanie pasa przedniego;

6. naprostowanie maski - byla przewidziana do wymiany i tak z nia juz jezdze ponad pol roku

ogolnie kosztowalo mnie to 1500 i juz nie chcialem wiecej rzeczy robic bo kieszen mi juz marudzila...

a swoja droga fajnie by bylo jakbys sie pochwalil ile ciebie naprawa tego kosztowala...

Ostatnio kupowałem maske. 300zł w bardzo dobrym stanie, zero odprysków, rdzy itd. Niestey nie mój kolor i musiałem dac jeszcze 200zł za malowanie. Były tez w moim kolorze ale juz gorszy stan.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...