elDiabollo Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Witajcie, jakiś czas temu popsuł mi się przełącznik blokady kanapy. Te małe zatrzaski się wyrobiły i przełącznik wpadał do wnętrza kanapy. Niby nic takiego, ale strasznie denerwujące. Co potrzebujemy do naprawy? Wiertarki , dwóch tyrtyków, jakiś cążek do obcięcia nadmiaru tyrtyków. Ja do zamocowania tego wymontowałem część kanapy ale spokojnie można to zrobić w aucie. A teraz przystępujemy do "naprawy": 1 - wiercimy cztery dziurki, po dwie przy dłuższym boku przełącznika (wszystkie cztery w jednej linii) 2 -przytrzymujemy "przełącznik" blokady w miejscu, może być potrzebne odpięcie tapicerki (wyciągnięcie takiego drutu), 3 - przytrzymując przełącznik mocujemy go na miejscu (ja użyłem dwóch tyrtyków aby ich główki zaklinowały się o przewierconą blachę) 4 - ściskamy, obcinamy tyrtyki, 5 - składamy to co rozłożyliśmy i z zewnątrz nic nie widać. pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.