Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

WP12 Nie zapala się światło w kabinie przy otwieraniu drzwi

Maciek_mat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

niedawno kupiłem Primerę z 2003r i przy otwieraniu drzwi przednich i tylnych nie zapala się światło w kabinie. Przy otwieraniu bagażnika zapala się światło w bagażniku. Jak przełączę na światło ciągłe to się pali tak więc problem nie dotyczy żarówki. Czujnik otwarcia drzwi też jest ok ponieważ przy zapalonych światłach odzywa się buczek.

Może ktoś wie co to może być za problem?

a masz trzy stopniowy włącznik oświetlenia wew??

a przy żadnych otwieranych drzwiach nie włącza się lampka??

sprawdziłbym bezpieczniki

rozebrałbym włączniki w drzwiach i poczyścił i dal siuwaxu na kontakt i poszukałbym masy

Edytowane przez jwa

A ja bym na samym początku przeczyścił styki i dogiął blaszki w lampkach, ostatnio robiłem to znowu u siebie z przodu i z tyłu.

Swieciły tak jak u ciebie po wciśnieciu a nie po otwarciu drzwi, stawiam na to, średnio co 2 - 3 lata pojawia sie to u mnie.

A ja bym na samym początku przeczyścił styki i dogiął blaszki w lampkach, ostatnio robiłem to znowu u siebie z przodu i z tyłu.

Swieciły tak jak u ciebie po wciśnieciu a nie po otwarciu drzwi, stawiam na to, średnio co 2 - 3 lata pojawia sie to u mnie.

potwierdzam. miałem to samo po zakupie. podgięcie blaszek pomogło - działa do dziś.

możesz zrobić test przy otwartych drzwiach - poruszać delikatnie przełącznikiem jak w pewnym momencie zaskoczy albo błyśnie (w pozycji drzwi otwarte) to na pewno to.

no proszę a ja od nowości nie miałem takiej przypadłości ale fakt też bym wyjoł lampki by sie im przyjżeć

nie musisz czekać do weekendu możesz to załatwić stojąc w korku lub przed wyjazdem pięc minut działania

Kolnij do Oskara to dokłanie ci powie jak demontować i z której strony ciągnąc lampki żeby je wyrwać a nie urwać

• 2 tygodnie później...