SEBO2_0 Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Witam! W mojej p12 z 2002r wystapil problem z tylnimi prawymi drzwiami, natomiast po przekreceniu stacyjki zamki we wszystkich dzwiach zamykaja sie a potem otwieraja zostawiajac tylnie prawe zamkniete. Co ciekawe z zewnatrz mozna je otworzyc, tylko z wewnatrz nie. Aha przez jakis czas pika sygnal i miga ludzik na desce od blokady rodzicielskiej tylnich drzwi. Mial ktos moze cos podobnego? Z gory dzieki za wszystkie sugestie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 może masz w zamku przestawione że drzwi maja być zablokowane by nie możnabyłoby ich otworzyć od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBO2_0 Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 (edytowane) Nie to nie to, tam tez zagladalem i przelaczalem nic nie pomoglo Ten z napisem lock nie wiem do czego sluzy, nie mozna go ruszyc. natomiast te koleczko przekrecalem kluczem i albo jest tak samo, albo zamkne ze nie otworzysz z wewnatrz i zewnatrz.Hmmmm Edytowane 7 Listopada 2012 przez SEBO2_0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 ja nie posiadam elektrycznej blokady rodzicielskiej ale na forum czytałem o takowej więc musisz pewnie rozebrać tylną tapicerkę i dostać się do zamka i tam pokombinować od środka może się czarodziejska platikowa zębatka zacięła i dlatego strzelaja zamki wszedzie bo centralny wariuje niech się wypowiedzą ci z rodzicielską blokadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBO2_0 Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Oki dzieki, pomieszam cos pod tapicerka w wolnej chwili. Lecz caly czas czekam na podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 gdzieś pisali też o tych elektrycznych blokadach w zamku i efektem końcowym była wymiana jakiegoś plastiku na używany z drugiego zamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBO2_0 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 jak narazie to pogoda nie sprzyja, a i z czasem tez troche krucho. Lecz jak tylko bede mial jakies newsy i rozwiazanie tego problemu to od razu napisze. Dzieki za wszystkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 strzel fotki bo temat sie powtarza a nie ma żadnej dokumentacji może ułatwi innym a i pozwoli wykozytsać do innych tematów pokrewnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBO2_0 Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Czy ktos wyjmowal juz zamek, bo klamke zewnetrzna chyba tez trzeba. Ja probowalem ale nie chce czegos uszkodzic wiec pojade chyba na szrot i tam pocwicze;-). A swoja droga ciekawi mnie czy usterka jest w zamku czy w tej blokadzie rodzicielskiej tzn. W elektronice??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 miałem taki objaw tylko w przypadku skiszonego aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBO2_0 Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Akumulator mam nowy wiec to raczej nie to ale dzieki. Pozdro. Akumulator mam nowy wiec to raczej nie to ale dzieki. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Czy ktos wyjmowal juz zamek, bo klamke zewnetrzna chyba tez trzeba. Ja probowalem ale nie chce czegos uszkodzic wiec pojade chyba na szrot i tam pocwicze;-). A swoja droga ciekawi mnie czy usterka jest w zamku czy w tej blokadzie rodzicielskiej tzn. W elektronice??? Tak głównym problemem jest śrubka od boku drzwi pod zaslepka mocujaca klamke gdzieś są fotki i dokładny opis ale generalnie robi się wszystko intuicyjnie z wyjatkiem tej jednej śrubki o której istnieniu trzeba wiedzieć. A tera już wiesz nad zamkiem na wysokosci klamki mały otwór tylko na śrubokręt. jak weźmiesz laterk to sobie wyswiecisz tego wkręta mocujacego klamkę. nie musisz go wykręcać wystrczy trochę odkręcić. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBO2_0 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Dzieki za info;-) w wolnym czasie znow podejme probe. Witam ponownie!!! Wczraj bylem na szrocie i zakupilem kompletny zamek do tylnich drzwi, wymienilem i po klopocie. Zadnego warjowania centarlnego i innych perdolek. Zamieszczam kilka fotek moze komus to pomoze.. Na poczatek zrywamy zaslepke i poluzniamy srubke (torks), wyciagamy kawalek klamki areszte przesowamy w kierunku do powstalej dziury i wyciagamy reszte klamki wszystko robi sie intuicyjnie. Ja sam robilem to poraz pierwszy pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Nic strasznego jak wiemy o tym wkręcicku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi