hot_rider Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 usa 519$ luk i 408$ exedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlynarz86 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Wg mnie też najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) Może i dobra decyzja jeżeli masz coś modzone przy aucie. Jeżeli nie to na miasto będzie trochę bardziej męczący zestaw, bo w stage 1 pedał sprzęgła ciężej chodzi. Jednak gdy przy aucie masz modzone to nie brał bym dwumasy, bo jeszcze szybciej padnie od poprzedniej. Edytowane 12 Listopada 2012 przez Filon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 nie wiem co mam teraz ale jest tragedia...chodzi tak ciezko ze po chwili mam niedowład lewej nogi...dobrze wiedzieć to chyba zmienie na bardziej cywilny zestaw exedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) nie wiem co mam teraz ale jest tragedia...chodzi tak ciezko ze po chwili mam niedowład lewej nogi...dobrze wiedzieć to chyba zmienie na bardziej cywilny zestaw exedy Seryjne sprzęgło też za lekko nie chodzi. Ja ma właśnie Exedy stage 1 i jak się przesiadam do jakiegoś innego auta to mam wrażenie, że sprzęgło chodzi tak lekko jak by go prawie nie było Jak będę następnym razem wymieniał to będę montował coś co odpowiada serii, bo po mieście jest trochę męczące. Czasem jak dużo się najeżdżę to wole jechać na wyższych obrotach niż bieg zmienić Masz modzone coś w autku? Edytowane 12 Listopada 2012 przez Filon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 (edytowane) nie...mechanicznie seria zna ktoś nr czesci uszczelki wału (ta za kołem zamachowym)? nie jestem pewien czy to ta o której mysle http://www.courtesyparts.com/350z-parts-z33-2003-2008/genuine-nissan-parts/-c-714_715.html ps. jezeli ktos jest zainteresowany to moge taki zestaw kolo dwumasowe oraz sprzeglo zamowic: Edytowane 12 Listopada 2012 przez hot_rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil208 Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Panowie nie chce zakładac nowego tematu. Co może byc przyczyna piszczenia sprzęgła przy wciskaniu i puszczaniu? Nie jest to sam pedał i jego mechanizm w kabinie, dzwięk dochodzi z komory silnika. Dziś mi się to zaczeło robić:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 U mnie to był ten zewnętrzny siłownik. Siedź w podniesionym aucie i naciskaj, jeśli to jest to, co myślę to mechanik namierzy to błyskawicznie i zapakuje trochę smaru, co załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 łożysko pADŁO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Moze być to łożysko, ale nie musi. Zasugerowałem się że kolega napisał "podczas naciskania", nie "po wciśnięciu", stąd moja rada bo temat przerobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil208 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Nie raczej nie łożysko bo tak jak kolega wyżej zauważył podczas wciskania (taki gumowy dzwięk) Sprawdzę ten siłownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Daj znać i nie martw się na zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) a co powiecie o takim organicznym zestawie?? http://www.ebay.pl/i...7ce87ff26#payId to pasuje do przedlifotowych modeli?? Edytowane 5 Stycznia 2013 przez przemal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 f1...hmmm renomowane to zbytnio nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 to jaki zestaw polecisz? nie mam zamiaru sprowadzac z USA w chorych cenach przesylek i cła... w kraju takze kolorowo nie jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 moge ci sprowadzic bez cła....ja do siebie bede brał exedy..sprawdzone a jezeli chcesz koło jednomasowe to act jest dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szejn Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Ponawiam pytanie: Odnośnie sprzęgła wybór był prosty i trafił na najbardziej pewny zamiennik EXEDY - Zestaw sprzęgła Stage1 do Nissan 350Z 3.5 (2003 - 2006) - NK05H875. Mam nadzieję, że pasuje do wszystkich VQ35DE? Jednakże od razu idąc za ciosem chciałbym wymienić dwumas na jednomas i tutaj pojawia się problem. Nie wiem jaki jednomas wybrać. Nigdzie nie doszukałem się pewnych info, a już tym bardziej numeru części. Większość osób poleca odelżony jednomas firmy ACT, ktoś z forum montował F1 Racing. Jakieś opinie mogę prosić? Na który jednomas się decydować? Który będzie dobry i wytrzyma trochę strzałów? Mógłbym prosić o jakiś numer katalogowy tych sprawdzonych jednomasów, bo muszę powiedzieć w hurtowni numer żeby mi zamówili po dobrej cenie. Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź, Szejn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ILLINX Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Jezeli jeżdzisz zetką na codzien to nie polecam Exedy Stage 1. Ja mam i czekam az padnie i biore Exedy ale zamiennik stockowego. tu masz linka: http://www.sprzegla24.pl/pl/p/Sprzeglo-Nissan-350Z-2002.10-…-3.5-280KM-VQ35DE-EXEDY-nr-NSK2168/9005 Co do jednomasu to generalnie im lzejszy tym bardziej dziwne dzwieki slychac przy przyspieszaniu na niskich obrotach. Mechanicy strasza, ze od jednomasu moze pasc skrzynia ale moze niech wypowie sie ktos kto bardziej ogarnia takie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Myślę że za ok pół tej ceny mogłbym je mieć + Na dobrą flaszę dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tito123 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 hej na poczatek chciałem sie przywitac:) mam sprzegło i 2mas na wykonczeniu i zastanawiam sie nad wymianą w gre wchodzi kilka opcji 1. wymiana na sprzeglo +1mas aftermarket 2 zrobienie sprzegła u Radzikowskiego + kupno 1 masu 3 zrobienie sprzegła u Radzikowskiego + zaspawanie i wywazenie 2masu (tez u Radzikowskiego) 4 zrobienie sprzegła u Radzikowskiego + zrobienie z aluminium 1 masu (tez u Radzikowskiego) w zwiazku z tym mam kilka pytan. co polecacie? ewentualnie jakies inne opcje? na czym jezdzicie (sprzegło, 1-mas/2-mas) i jakie sa odczucia - zwłaszcza przy dłuższej eksploatacji kilka przemyslen:) 1)auta nie zamierzam modyfikowac, ale lubie troche przycisnac gaz:) wiec wymiana na 2mase raczej odpada, sprzegło -wystarczy odpowiednik orginału 2) 1 mas z tego co sie zorientowałem to lepszy byłby zblizony wagowo do oryginalnego 2masa - wiec zaspawanie byłoby ok, tylko martwi mnie troche wywazenie i trwałosc spawow (zeby sie nie rozsypało:P). w rozmowie mowili o wywazeniu z dokładnoscia do 2 gramow (?) chyba troche mała dokładnosc(?) 3) czy Radzikowski ogarnie temat zrobienia koła z aluminium - w internetach temat sie nie pojawia 4) jesli kupowac to co sie sprawdza w dłuższym uzytkowaniu (50-100 tys km) 5) gdzie warto kupowac ebay/sklepy (mozliwe ze uda mi sie sprowadzic z usa bez cła:) pozdrawiam Tito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) ja mam takie orginalne koło zaspawane , wraz z wzmocnionym dociskiem i tarczą okutą z kewlaru koło wyważone wraz z dociskiem koszt całej operacji 500zł pewnie bez przerabiania docisku koszt okucia wyważenia i zaspawania nie przekroczył by 250zl Edytowane 21 Września 2015 przez jarek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tito123 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 jarek111 - kilka pytan jak to sie sprawdza? duzo na tym przejechałes? gdzie robiłes? mi Radzikowski mowil 300 za sprzegło (kewlar+organik)+ 800 za przerobke 2masa / 1500 za koło aluminiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 tarcze okuwalem w bielsku b a koło mi spawał, przetaczał i przerabiał TURBO LAMIK Z Imielina jezdzi sie tak jak z 1 masem czyli masakra na niskich obrotach żezi skrzynia i dlatego ja przy najbliszej okazji wracam do 2 masa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) Zamach ciężkie EXEDY i jest lepiej jak w serii oczywiście używanej, fabrycznie nowa może przez 300-500km pracuje jako tako... Edytowane 22 Września 2015 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Potem się pogarsza? Jak to rozumieć? Ja nadal stoję przed wyborem, gdyby Exedy nie stało 3500 to już bym je brał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi