Krakus Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Macie już doświadczenia w naprawach swoich QQ po gwarancji poza ASO? Wkrótce czeka mnie przegląd po 4 latach (może też jakieś drobne naprawy) i nie bardzo wiem gdzie się na QQ znają. Mnie interesuje Kraków , ewentualnie okolice. Wiem , że jest ogólny temat o polecanych warsztatach Nissana , ale jak w jednym byłem to twierdzili, że zrobią , ale z QQ nie mieli jeszcze do czynienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1996 Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 też mocno się zastanawiałem bo powinienem wymienić sprzęgło i przesmarować przed zimą przeguby (trzeszcza zimą) i nie postanowiłem (mój 4lata/90tys km) generalnie są 3 opcje: - znaleźć warsztat mechanika specjalizującego się w nissanach albo renault (to da gwarację że będzie miał narzędzia - tyle że może nie mieć o qq wiedzy) - dać zaprzyjaznionemu mechnikowi serwismanuala, np jakimś tuningowcom (to da gwarację że się przyłożą do roboty - tyle że będą się uczyli fury) - jechać do ASO (bez komentarza hahaha) sprawa polega na tym co jest do zrobienia bo proste czynności nie wymagają zbyt dużej wiedzy i narzędzi, ale już np robienie skrzyni czy elektroniki .... z tym może być problem może się też zdażyć (sam się o tym przekonałem) że prywaciarze zedrą tylko ciut mniej niż ASO (promocje na robotę, a częsci własne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Qashqai z całym szacunkiem nie jest na tyle skomplikowanym autem żeby musieli się pochylać na nim specjaliści konkretnie od Nissana czy Renault benzyny spokojnie obsłużą serwisy aut japońskich, azjatyckich, a dci niezależne serwisy Renault rzeczy typowo eksploatacyjne zrobi każdy prawdziwy zakład mechaniki pojazdowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honnki Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Paba bardzo fajnie to nakreśliłeś i to całe sedno sprawy. W moim qq po gwarancji poleciał cały przód- łozysko, tuleje etc.- serwis wycenił na 3000PLN a znajomy mechanik na oryginalnych częściach naprawił za 1000PLN. Wymiana takich podstawowych rzeczy jak oleje filtry też bez problemu. Jedyne póki co sprawiło trudność to uważajcie z wymianą świec- piszę o silniku 2,0 PB. Mechanik w trakcie demontażu odczepił przepustnicę i po wszystkim okazało się że trzeba ją adoptować bo obroty szalały. Byłem w kilku poważnych serwisach zajmujących się elektroniką ale żaden z nich nie miał oprogramowania. Niestety musiałem jechać na serwis i wybulić około 140 PLN. Czasem jednak warto interesować się cenami w serwisie bo np na czyszczeniu klimatyzacji w tym roku przepłaciłem poza ASO gdzie mieli fajną promocję. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 oczywiście, przy obecnej konkurencji w sprzedaży produktów i usług (ogólnie) pierwsze co robi świadomy człowiek (ale też człowiek z pewnym zapasem czasu wolnego) to porównuje choćby z grubsza ceny w ASO bywa czasem przy promocjach, że zrobisz coś za tę samą cenę lub czasem niższą niż gdzieś poza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.