wlad69 Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 witam! mam taka zagadke-gdy pasek alternatora robi sie luzny to po zapaleniu silnika rano slychacciche grzechotanie na obrotach jalowych.po dodaniu gazu oraz gdy silnik juz chwile pochodzi zanika.problem zalatwia podciagniecie paska-ale zastanawia mnie czy tak nie daja o sobie znac np.lozyska alternatora.jakies pol roku nastapilo to po raz pierwszy-od tego czasu zrobilem 10kkm i znow pasek byl luzny i odglos powrocil.podciagnalem dzisiaj-i znow cisza.mial ktos cos podobnego-bo w poprzednich autach luzny pasek dawal znac o sobie piszczeniem a nie metalicznym grzechotaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 grzechotanie może brać się od sprężarki klimatyzacji, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 grzechotanie wiec ja bym obstawial lozyska na ktoryms z podzespolow napedzanych przez ten pasek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 niekoniecznie łożyska, ale tez sprzęgło od sprężarki klimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlad69 Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 grzechotanie może brać się od sprężarki klimatyzacji, teraz z pamieci powiem ze chyba ten pasek napedza tylko alternator.moge sie mylic ale pamietam ze ponizej alternatora jest drugi pasek. to silnik 2,2 dci.jak bede mial chwile wolna to zajrze pod maske. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 weź stetoskop i osłuchaj po kolei wszystko co napędza ten pasek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.