Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Paląca sie kontrolka airback

Gość seba39065

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem zeszlłm roku byly przymrozki odpalając samochod raz mi zgasl . ponownie go odpalilem i do tej pory pali mnie się cały czas kontrolka poduszek. bylem u mechanika kontrolki nie dalo sie wykasowac, przez jedna noc wyłączyłem aku moze cos pomoze jednak nic pomorzcie co moze byc nie tak z ta kontrolka czy jakis sesro czy jakis czujnik poduszek

To jeżeli byłeś u mech. i nie dało sie wy kasować błędu to nie podał Ci nr.kodu? Co to za magik? Bez tego nic nie wskórasz bo nie wiadomo idzie leży przyczyna! Może błachostka n.p. Uszkodzony kabel. Może czujnik i.t.d. Bez kodu nie wiadomo w którym kierunku masz iść!

najpierw pogmeraj wtyczką i kabelkami pod siedzeniem pasażera a potem odpinaj klemy lub jedź na kompa

Co to za mech co nie okreslił przyczyny błędu zmień go i szukaj kogoś z programem do almery i wykasujcie błąd pod blokiem

• 1 miesiąc temu...

I jak kolego? Udało Ci się problem rozwiązać? Kontrolka mrygała czy świeciła się ciągłym światłem? Pytam bo mam podobny problem, kontrolka świeci ciągłym światłem...

Jeśli pali się kontrolka cały czas to:

- jest wywalona poduszka lub pirotechniczny napinacz pasów

- uszkodzona centralka airbag, wtyczka przy centralce lub przewody do niej dochodzące

- przepalony bezpiecznik airbag

Więc przede wszystkim pytanie czy takie auto kupiłeś czy kontrolka się zapaliła już podczas użytkowania. Jeśli kontrolka się nagle zapaliła a nie miałeś wypadku, to przede wszystkim wymień dla pewności bezpiecznik bo czasem wygląda na dobry a nie przewodzi. Jak problem nie zniknie poruszaj wtyczką przy centralce i sprawdź wizualnie przewody czy gdzieś nie przetarte. Jak i to nie pomoże to obawiam się ze wymiana centralki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...