Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N16 jak wejsc do samochodu

Gość artuxx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

macie jakis patent zeby wejsc do almery lub otworzyc maske.

Dzisiaj chcialem pojechac i zonk z centralnego nie mozna otworzyc (bateria git probowalem i zapasem), z kluczyka tez nie (co nie dziwne zamek nie uzywany 8 lat i stanal) a musze naladowac/wymienic aku.

Jakies pomysly ???

macie jakis patent zeby wejsc do almery lub otworzyc maske.

Dzisiaj chcialem pojechac i zonk z centralnego nie mozna otworzyc (bateria git probowalem i zapasem), z kluczyka tez nie (co nie dziwne zamek nie uzywany 8 lat i stanal) a musze naladowac/wymienic aku.

Jakies pomysly ???

bagażnikiem nie wejdziesz?

albo podnies auto na lewarku, zlokalizuj rozrusznik i podłącz plus prostownika od grubą śrubę rozrusznika, minus gdziekolwiek do silnika i tak go podładuj.

kiedyś mi sie zdarzyło że sie odczepiła linka od zamka maski silnika, udało mi sie jakoś wsadzić reke między zderzak i chłodnice od spodu auta i odczepiłem zatrzaski grila, potem odkreciłem zamek maski i juz ja mogłem otworzyć. Jeżeli wystarczy ze sie dostaniesz do aku to moze tak spróbuj. Po tej operacji miałem totalnie podrapana reke ale obyło sie bez demolowania auta. jak WD w zamek nie pomoze to może ten sposób wystarczy..

Następny! ;-)

WD40 jest do D... Użyj Sonax-u kilka razy! I próbuj.

Jeżeli to aq to weź prostownik masa do masy, a + do altka-tam gdzie czerwony kapturek! Jeżeli masz pełną osłonę to papę spinek do wyjęcia i masz dobry dostęp.

nunu85> Do rozrusznika?- powodzenia w upapraniu się po pas!

P.s. A jak chcesz to mozesz potem wykonać sobie"tajne"dodatkowe awaryjne otwarcie maski(miałem takie coś kiedys w A.2.2). Najlepiej to wypierdziel aq na nowy! I używaj zamków od czasu do czasu.

nunu85> Do rozrusznika?- powodzenia w upapraniu się po pas!

moze i masz rację. Zasugerowałem się poprzednim autem (megane) tam rozrusznik był nisko i zdecydowanie łatwiej dostęny od altka) w nissanie jeszcze nie musiałem uprawiać takiej gimnastyki, wiec nawet nie pamietam gdzie jest rozrusznik.

Cały myk polega na tym, żeby znaleźć dostęp do prądu dla prostownika. (a czy to altek czy rozrusznik czy biegun aq to juz nieistotne)

nunu85 > no tak, cel taki sam. Różnice są czasami duże umiejscowienia danych elementów i ich dostępności nawet w jednej marce z innym motorem. Też się na tym złapałem doradząc.

Sytuacja troszkę inna bo ja zamknąłem kluczyki w aucie,ale może rada będzie przydatna.Mnie udało sie otworzyć autko drutem z wieszaka na ubrania ( taki półstalowy grubość 3-5 mm powleczony tworzywem).Wyprostowałem go i odgiąlem-odchyliłem drzwi kierowcy i góry w rogu (trzeba trochę siły użyć). Zablokowałem szczelinę w drzwiach kawałkiem materiału i ostroznie aby nie zniszczyć gumowych uszczelek,wsunąłem drut do dźwigienki w drzwiach. Czynność trwała około godziny zanim udało się wyprofilować odpowiednio drut i trafić na przycisk w drzwiach.