Gość shadow522 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Witam po zaktualizowaniu softu gazownik coś ustawiał, zmiana temp przełączania i dostrajał ogólnie. Po powrocie do domu samochód postał ochłodził się i po odpaleniu słyszałem dziwne stukanie. Kilka dni obserwowałem stukanie i doszedłem do tego że stuka jeden z wtrysków gazowych. Jak chodzi na benzynie miga lampka od gazu, czyli teoretycznie jest wyłączony gaz to jakby wtrysk chodzi jak wyłączę całkowicie kontrolkę od gazu to nie stuka. Co to może być? Coś siadło czy to kwestia regulacji? Z góry dziękuje za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 jaka instalacja??? może włączył podgrzewanie wtryskiwaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shadow522 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Stag 4 wtryski reg fast a reduktor magic 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 możesz mieć włączone rozgrzewanie wtrysków, zobacz czy na gorącym jest to samo, uważaj na reduktor, potrafi puścić bąka w ukłąd chłodzenia i będzie kuku w aucie warto wąchać płyn z dość dużą częstotliwością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shadow522 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 No wiem o reduktorze ale puki jest dobry to niech siedzi, a co do wtrysków to nie sprawdze bo jak się rozgrzeje to chodzi na gazie a jak wyłącze całkiem(zgaszona dioda) to zimny i ciepły nie cyka. Kabla nie mam żeby podłączyć a mój gazow 50km odemnie i nie wiem czy jechać czy się nie przejmować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 dlatego napisałem abyś sprawdził czy na ciepłym jest tak samo, bo jak nie to włączył Ci rozgrzewanie wtrysków na zimę czyli pracują zanim zaczną podawać gaz aby nie było kiwania itp. takie ratowanie się stosunkiem jakości do temperatury przełączania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shadow522 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Yhy myślałem że to jakaś grzałka do rozgrzewania musi być, temp. zmienił mi na 30 stopni i musi dlatego tak, czyli nic to nie szkodzi wtryskom. Dzieki za rozwiązanie zagadki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komorokoro Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 uważaj na reduktor, potrafi puścić bąka w ukłąd chłodzenia i będzie kuku w aucie warto wąchać płyn z dość dużą częstotliwością No ja juz jestem po zabiegu. W sumie poszło gładko i bez strat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.