Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

moduł komfortu w nissan x-trail

123rybcia

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj rybcio. Myslę, że w T30 nie można mówić o czyms takim jak Body Computer czyli module komfortu. Zerknij na rozmieszczenie modułów. Zwróć uwagę na Time Control Unit. A do czego potrzebna ci ta informacja? Może jakos doradzimy?

post-28845-0-88379100-1353016760_thumb.png

Ale nasza koleżanka jakoś wstydzi się - A NIE MA CZEGO, i nie chce wszystkiego nam opisać. Ma jakiś problem z oświetleniem czasowym wnętrza pojazdu. Ale dokładnie oco chodzi, to nikt nie wie.

A zaczynała już tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/86590-nissan-x-trail-t30-2007-problem-z-oswietleniem/?do=findComment&comment=885841

Przestało mi działać oświetlenie wewnętrzne po otwarciu drzwi.Sprawdziłam żarówki i bezpieczniki i wszystko jest ok.Elektryk w serwisie powiedział mi, że jest uszkodzony moduł komfortu bc.

Częstą przyczyną braku oświetlenia w Nissankach, jest brak styku na blaszkach w lampce. Nie mówię tu o stykach w których umiejscowiona jest żaróweczka, lecz za przełącznikiem w lampce. Wystarczy je nagiąć.

Nie mam X-a, ani podglądu do lampki, więc nie wiem jak u ciebie wygląda ten włącznik, oraz lampka.

Oczywiscie nie widziałem twojego samocodu rybciu na oczy ale w pierwszej kolejnosci sprawdziłbym bezpiecznik nr. 26 (skrzynka bezpieczników wewnątrz). On odpowiada za zasilanie oswietlenia kabiny. Być może elektryk z servisu ma rację ale nie ma obowiązku wierzyć mu na słowo. Może więcej danych. Czy nie działa przednia czy tylna lampka w bagażniku? Może sprawdż wszystkie jakie są wewnątrz i daj nam znać.

Przestało mi działać oświetlenie wewnętrzne po otwarciu drzwi.Sprawdziłam żarówki i bezpieczniki i wszystko jest ok.Elektryk w serwisie powiedział mi, że jest uszkodzony moduł komfortu bc.

pod schowkiem jest białę pudełko gdzie jest sterownik od świateł wnętrza, trzeab wymienić jeden tranzystor. gdzieś było na forum o tym. Ja miałem to samo i po wymianie tranzystora śmiga elegancko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...