Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z immo NATS - auto odpala

Gość DziQ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moja mama posiada Almerkę z 2005 roku N16 po FL, silnik to 1.5 16V, mam następujący problemik z tym autem, po rozładowaniu akumulatora (już wymieniony, bo była padaka) od czasu do czasu zapala się kontrolka immo NATS na desce i to podczas jazdy! Auto nie gaśnie, odpala normalnie, szukałem na forum różnych problemów związanych z immo ale większość miała problemy z odpaleniem, ta Alma pali po wymianie aku „od strzału”. Troszkę się martwię że coś się mogło rozkodować, upalić? (jeśli napięcie bardzo spadło to prąd wzrósł). Proszę o wsparcie, posiadam ELM327 już kiedyś się łączyłem z tym autkiem, może tak zdiagnozuje problem? Aha dodam że jest założony alarm który sam otwiera i zamyka centrala fabrycznego (wpięty w kable do centrali, nie korzystam z guzików w kluczyku), czy to może mieć wpływ? Aczkolwiek przed padnięciem aku nie było takich objawów.

Jeszcze jedno pytanie chodzi o adaptacje silnika po zaniku napięcia, wystarczy odłączyć i po nocy odpalić zimny silnik i odczekać aż się zagrzeje? (do 90* czy do włączenia wiatraków?).

Pozdrawiam i liczę na pomoc

Jeszcze jedno pytanie chodzi o adaptacje silnika po zaniku napięcia, wystarczy odłączyć i po nocy odpalić zimny silnik i odczekać aż się zagrzeje? (do 90* czy do włączenia wiatraków?).

Nie robi się żadnej adaptacji silnika :) poprotu podpinasz nowy akumulator i odpalasz auto i drogę. Jedynie co to musisz ustawwic godzinę i date na wyswietlaczu

Czyli problem adaptacji odpada, ciesze się, w paru postach widzialem rozne opinie ale nie mialem pewności czy dotyczy to dokladnie 1.5 16V po FL, Dzięki.

Zostaje mi problem z kontrolką IMMO :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...