wlad69 Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 witka! jak widac primera mnie nie zawodzi-kilka dni temu radio wyswietlilo pozegnalne slowo "secure" w zwiazku z tym 3 pytania: 1.czy ktos zna w krakowie lub okolicach warsztat ktory ogarnie wymiane tego szajsu na inny wraz z zakodowaniem? 2.poniewaz troszke to potrwa a mam normalne ,standardowe radio-da sie w tzw.miedzyczasie podlaczyc do glosnikow owoz radio bez skutkow ubocznych ? cisza w aucie mnie irytuje nieco 3.czy to normalne ze po pojawieniu sie napisu secure nie da sie wlaczyc nawigacji ani sterowac komputerem z kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Jesli chcesz mam całe radio z tunelem na sprzedaż. Za 200zl oddam - musisz tylko podjechac do jakiegos magika albo aso zeby ci sparowali z immobo secure bedzie sie pojawialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlad69 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Jesli chcesz mam całe radio z tunelem na sprzedaż. Za 200zl oddam - musisz tylko podjechac do jakiegos magika albo aso zeby ci sparowali z immobo secure bedzie sie pojawialo. ale w Polsce bede dopiero na wiosne-dlatego pytalem o prowizorke.ale jesli do tego czasu nie sprzedasz to na pewno sie odezwe.a masz moze tez na sprzedaz zmieniarke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 krajesiak a ty cos wymieniales u siebie ze masz radio na zbyciu? wlad69 sa progsy ktore generuja jakies numery jakie trzeba wbic nie wiem czy to dziala gdzies cos takiego mialem na dysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 wlad69 odepnij akumulator na 20min może się zresetuje i powróci do poprzedniego stanu. A jak nie to reset kompa odpinamy klemy z akumulatora i zwieramy je na 3-5min. Podpinamy i patrzymy co się dzieje :]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 To norma w P12 jak radio nie bangla to zielone secure po oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 nie rozumiem tego co napisal Janusz ... klemy zewrzec na 3- 5 min ?? nie zjara się nic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Klemy te co podpinasz do akumulatora. Zjarać nic się nie powinno w P10 tak robiłem i wszystko było ok. No chyba, że P12 z racji to francuski wyrób ma jakieś dodatkowe źródła zasilania oprócz akumulatora. Wtedy może coś się usmażyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Ale odpięte klemy od baterii zwierasz??? Czy na zasilaniu cały czas??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 (edytowane) Nie no obowiązkowo, że odpięte. Zasilanie odcinasz całkowicie. Edytowane 19 Listopada 2012 przez Janusz_lublin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 to nie wiem po co zwierac kable na zimno i bez iskier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Ja też się lubię bawić wysokimi napięciami i dużym prądem, choć do zrobienia ładnego łuku elektrycznego wystarczy 5kV i 300uA. Najlepszy wychodzi z 25kV i 600uA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 sorry ale ja z elektryki to tylko do dwuch kabli bo powyżej robie pioruny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 (edytowane) Mam radio na sprzedaz bo myslalem ze u mnie zepsul sie laser a okazalo sie ze wewnatrz radia siedzi folia od klasera na płyty Edytowane 19 Listopada 2012 przez krajesiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 kto tobie ta folię wsadził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 pewnie dziecko ja u siebie wygrzebałem ponad 5pln w miedziakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 5 na piwko jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlad69 Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 (edytowane) wlad69 odepnij akumulator na 20min może się zresetuje i powróci do poprzedniego stanu. A jak nie to reset kompa odpinamy klemy z akumulatora i zwieramy je na 3-5min. Podpinamy i patrzymy co się dzieje :]. sprobuje jako ostatniej szansy. to nie wiem po co zwierac kable na zimno i bez iskier to ma sens-mimo odpiecia zasilania istnieje napiecie zachowane np. w kondensatorach co moze utrudniac reset pamieci. krajesiak a ty cos wymieniales u siebie ze masz radio na zbyciu? wlad69 sa progsy ktore generuja jakies numery jakie trzeba wbic nie wiem czy to dziala gdzies cos takiego mialem na dysku ale z tego co czytalem tu na forum to kod jest zaszyty na stale i nie da sie go wbic/zmienic bez dedykowanego dla nissana interfejsu niestety... teraz jednak mam bardziej palacy problem-wczoraj jadac do pracy rozwalilem na krawezniku opone i zastanawiam sie czy felga to wytrzymala czy tez musze szukac kompletnego kola kto wymyslil opony o przekroju 50 ? Edytowane 19 Listopada 2012 przez wlad69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 (edytowane) U mnie wlozylem ja albo dziewczyna, raczej ona - patrzy na droge a plyte wsadzila ze wszystkim. To byl taki maly listek, ktory wyrywa sie z okladek tych klaserow zeby latwiej wyjmowac plyte Edytowane 19 Listopada 2012 przez krajesiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 To może przydarzyć sie każdemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 wlad69 energia zgromadzona w kondensatorach jest naprawdę niewielka. Ja rozumiem jeśli byłby kondensator o pojemności 1 czy 2F, ale 1000uF to jest pomijalnie małe. Z resztą po odłączeniu akumulatora i zostawieniu samochodu na 10-15min kondensatory i tak się rozładują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 A to taka stycznośc klem spowoduje szokowe rozładowanie ich i reset???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Kondensatory jakie są zastosowane w kompie dadzą podtrzymanie na czas jaki napisałem wcześniej i to przy minimalnym poborze prądu. Ogólnie już samo odłączenie akumulatora i zostawienie samochodu na jakiś czas bez akumulatora także spowoduje reset kompa. Więc po ponownym podpięciu komp będzie musiał się na nowo nauczyć pewnych rzeczy. Co do błędu radia to tak się zastanawiam, czy komp nie wprowadza błędów do jakiejś pamięci, którą można wyczyścić tylko poprzez zewnętrzny komputer/programator. W zasadzie akumulator także możemy potraktować jak taki duży kondensator, tylko jak zewrzemy jego wyprowadzenia to zobaczymy mnóstwo iskier i żywy ogień z przewodu, którym zewrzemy wyprowadzenia - w końcu jakieś 600A 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 jak ktos bedzie probowal w p12 to niech da znac:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi