patryk92109 Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Witam mam silnik 2.0 egt 150 km z gazem sekwencją, i od pewnego czasu zamochod zaczał słabiej jechac na benzynie niz na gazie. wymienilem wszystkie filtry i to nie pomogło. czego to moze byc przyczyna ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 puszczający reduktor lub wtrysk, i masz za bogato bo LPG idzie razem z PB, zakręć butlę wypal wszystko do przełączenia i sprawdź czy się poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opacinski Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Miałem podobne objawy i okazało się,że padł czujnik przepływu powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 gaz sekwencyjny, bierze dane z kompa PB czyli jak by padła przepływka to i na LPG była by lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk92109 Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 ja myśle ze moze cos z wtryskami, no bo jezeli na gazie chodzi dobrze a na benzynie nie to tak jakby wtryski bo gaz to gaz wiec nie jest podawany w stanie cieklym do komory spalania, a benzyne mogą już lać a nie rozpylać.i to moze byc powodem spadku mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 a nie jest przelany na pb i sie dostroił do gazu i czasu w górę poszły ,,, próbuj pośmigać troszkę na pb i zobaczysz czy nie nabiera wigoru ,, albo nawet reset zrobić ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.