yanik3 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Dzisiaj gdy jechalem do pracy, zapalila mi sie kontrolka oleju, a ze mialem moze z 800m do celu wiec jechalem dalej. pod koniec uslyszalem jakies parskanie z okolic silnika, gdy otworzylem maske, caly przod silnika , chlodnica, altermnator zawalone ulejem ,bagnet suchy ! Co moglo sie stac ? pewnie wracal bede na lawecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 WSZYSTKO Ale na spokojnie - zalej motor oliwą odpal i zobacz skąd chlapie. Lub jesli możesz to zacholuj na myjnie umyj silnik i wtedy odpal. I sprawdź dokładnie miejsce wycieku przed odpaleniem bo jesli jak piszesz masz zafajdolony przód/bok silnika tam gdzie rozrząd to go nie odpalaj sam tylko na warsztacie. rozrząd uszczelka pod głowicą pękł blok zawór dławika albo jakoś tak zaduszacza/zagaszacza motoru (w moim motorze od nowości tam są nieszczelności i brudzi mi silnik) podstawa filtra oleju a było cos wczesniej przy nim robione???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanik3 Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 wlasnie go ogladalem z pod filtra oleju wystaje uszczelka... rozrzad suchy , wymieniany z 2 miechy temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 To może wytarczy tylko filtr oleju wymienić zalać oliwą i odpalić Gdzieś czytałem o wystrzelonej uszcelce filtra oleju - ale to chyba było powiązane z peknieta podstawą filtra??? Tak czy siak lepiej gdzieś odcholować na kanał i dokładnie obejrzeć. Ja miałem w Żuku kiedyś źle nakręcony filtr oleju a uszczelka sie skręciła/zsuneła i ciekło po filtrze doputy nie dałem w palnik i wystrzeliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanik3 Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 zaraz laweta podjedzie , i odstawiam do serwisu... dam znać co i jak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Powodzenia oby tylko nic ważnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanik3 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Niestety, padła turbina, do tego, łopatki poszły na panewki i tłoki... silnik i turbina do wymiany .... Samochód sprzedałem.... Pozostała mi P12 w benzynie ... Ogólnie to był mój pierwszy diesel w P12 i ostatni ! Masakra ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 oj to boli łaczymy się z toba w żalu i radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanik3 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 żalu, bo pojeździłem raptem 3 miesiące, radości bo pewnie kupie w benzynie rocznik 2005-2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 ale znowu p12??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Przemyśl to jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanik3 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Tak po prostu lubię te samochody, tylko w benzynie się dobrze sprawują benzyniakami jeżdżę już 5 lat ( kombi i sedan ) i nic się nie dzieje, za to diesel wytrzymał 3 miesiące ! Jest jeszcze jedna opcja Jaguar S-type 3.0 Benzyna 279KM jeździłem tym przez 2 tygodnie, jak to się odpycha ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 NOOO a już na pewno to jest to auto z którego właściciel cieszy się dwa razy - jak kupi i jak sprzeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanik3 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 ze sprzedażą to już może być ciężko... ale komfortu to mu nie brakuje, mocy pod butem też Dźwięk silnika - bajka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 tak - jest fan ale co dalej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanik3 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 to samo co z każdym samochodem, pomijając P12 w Dieslu, bo tutaj jak to określiłeś fan jest krotki... Kolega od 2 lat jeździ takim jagiem na taxi i jest zadowolony... Kwestia trafienia dobrego egzemplarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi