Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Czy przełącznik zespolony od sedana lub Tino pasuje do N16HB?

dszywala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pytanie zawarte w temacie :)

Muszę zakupić przełącznik zespolony taki aby obsługiwał światła przeciwmgielne przednie.

Przeglądam allegro, znalazłem dwa przełączniki w mojej okolicy. Jeden jest od Almery N16 Sedan drugi jest od Tino 2.2D. Wyglądają identycznie. Czy to są te same przełączniki co w N16 2002 przedliftem?

Mogę kupić śmiało czy nie będzie pasować?

Za tą intrygującą informację będę mega wdzięczny i stawiam wirtualne bądź Krakowskie piwo!:)

pozdrawiam

Darek.

sam już sobie odpowiedziałeś a tematy o wyłączniku są na forum tylko trzeba poszukać

Ale nie pisałeś, czy Ty masz halogeny fabryczne, czy założyłeś dodatkowo? Jeśli zakładałeś sam, to może czegoś brakować.

Ja osobiście, bym podjechał to pobliskiego szrotu i po prostu włączył w kostkę i miałbym 1000% pewności.

Jeśli kupisz przełącznik od wuja Alle...., to licz się z tym, iż nie będzie możliwości zwrotu jeśli nie będzie pasował.

Handlarze tłumaczą się tym, że np. masz coś z instalacją i może lub odsyłasz im popsuty przełącznik.

sam już sobie odpowiedziałeś a tematy o wyłączniku są na forum tylko trzeba poszukać

Szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

Ale nie pisałeś, czy Ty masz halogeny fabryczne, czy założyłeś dodatkowo? Jeśli zakładałeś sam, to może czegoś brakować.

Ja osobiście, bym podjechał to pobliskiego szrotu i po prostu włączył w kostkę i miałbym 1000% pewności.

Jeśli kupisz przełącznik od wuja Alle...., to licz się z tym, iż nie będzie możliwości zwrotu jeśli nie będzie pasował.

Handlarze tłumaczą się tym, że np. masz coś z instalacją i może lub odsyłasz im popsuty przełącznik.

Problem w tym że najbliższy szrot mam 65km od mojego miejsca zamieszkania więc nie kalkuluje mi się jechać specialnie za przełącznikiem.

Po kilku godzinach poszukiwań znalazłem różnice. Niektóre N16 miały takie przełączniki:

http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/27/54/47/87/2754478721

a niektóre takie:

http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/27/56/78/12/2756781248

Nie wiem czy ten dłuższy podejdzie jeśli mam ten pierwszy grubszy a krótszy. Wziąłem dla pewności taki sam jak mam tylko z opcją przeciwmgielnych przednich. Przy okazji kupiłem od tego samego gościa kierownicę skórzaną za 80zł :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...